Почетна » БАХАТО КОЧЕЊЕ Повређене две особе у аутобусу 302

БАХАТО КОЧЕЊЕ Повређене две особе у аутобусу 302

од admin
0 коментар

Како сазнаје Жиг Инфо, пре четири дана на линији 302 Бегаљица – Устаничка, због наглог кочења аутобуса, два путника су лакше повређена.

Наиме, око 18. 40 часова на последњој станици ка скретању ка окретници у Устаничкој улици, возач аутобуса на линији 302 закочио је нагло те су лакше повређене две особе.

– Возач аутобуса, мислим да је био гаражни број 165, је готово целом трасом од Лештана до Устаничке возио као суманут. Право је чудо да се завршило на тој, могло би се рећи, благој несрећи. Кад је требао да скрене ка окретници у Устаничкој, више пута је нагло закочио. Једно кочење је ипак било доста грубље, те је 30 ак путника који су се налазили у аутобусу истумбано. Ја сам ударио раменом, повређена ми је рука а мобилни ми је поломљен од удара у аутобусу. Возач није хтео да позове полицију, био је безобразан са путницима, те сам је ја позвао. Дошла је и Хитна помоћ, указала ми прву помоћ док је једну жену превезла до ВМА због добијених повреда, прича узнемирено Ј. Ј, путник који се нашао у том поласку.

Раде по шест дана без прекида, умор прети возачима ГСП-а

Подсетимо се, претходних месеци медији су више пута објавили да више од 300 возача београдског Градског саобраћајног предузећа, запослених у погону Космај, у последње време возе по шест дана без прекида и дуже од осам сати дневно. Готово нико од њих не успева да се одмори 33 сата у континуитету – како закон прописује.

У синдикату СОС ГСП-а су тада да се на тај начин крше права радника, али и да је због умора возача угрожена безбедност путника у градском превозу.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one × 2 =