Почетна » Беливук на суду признао да је рушио у Савамали, да се састајао с Дарком Глишићем

Беливук на суду признао да је рушио у Савамали, да се састајао с Дарком Глишићем

од Други Пишу
0 коментар

У Специјалном суду у Београду започело је суђење криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића.

На почетку суђења прочитани су диспозитиви две оптужнице, а затим се почело са изјашњавањем окривљених. Наиме, сви окривљени су негирали да су извршили кривична дела која им се стављају на терет осим, тројице окривљених сарадника коју су већ раније склопили споразум са тужилаштвом о признању кривице.

Први за говорницу је изашао првооптужени Вељко Беливук који је износио своју одбрану. Он је најпре изнао примедбу да је јавност била укључена све време, чак и током припремног рочишта које је иначе за јавност затворено, због тога што су се у медијима појавиле фотографије њега и Марка Миљковића за говорницом.

Затим је Беливук износио готово све што је већ казао у судници током припремног рочишта – да је његову навијачку групу власт ангажовала да обезбеђују протесте и митинге али и да спречавају туђе, да је део групе послао он, а део Звонко Веселиновић да 2016. године до темеља поруше Савамалу.

Затим је тврдио да се сусретао са Александром Видојевићем, познатијим као Аца Рошави, ког је слао „шеф“, како тврди, да означавају председника Александра Вучића.Разлог је био захтев да се формира нова навијачка група.

Такође за говорницом је навео и да се налазио и са чланом извршног одбора СНС-а, Дарком Глишићем и да му је он казао како је Видојевић човек од поверења.

Беливук је навео и да му је сугерисано да се виђа са Александром Вулином, међутим он је због, како је рекао, „мира у кући“, пристао да то преузме Миљковић.

Поново је као и раније рекао да је садржај из апликације Скy, који је кључни доказ тужилаштва, незаконит, фотошопиран и монтиран и указивао је на то да их полиција није спречила да изврше убиства, а тврде да је сваки њихов корак био праћен и прислушкиван.

Беливук је и све време покушавао да окривљене сараднике дискредитује, како суд не би узео у обзир оно о чему би сведочили. Суђење се наставља у среду када ће и остали оптужени износити своје одбране.

Подсетимо, овој криминалној групи се на терет ставља седам убистава, трговина дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање. Иначе, суд је у јуну потврдио нову оптужницу, другу по реду, којом се они терете за убиство Николе Митића у августу 2020. године и Горана Михајловића у априлу 2019. године, а првом им се на терет стављају убиства Милана Љепоје, Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Здравка Радојевића и Лазара Вукићевића.

Раније данас, на самом почетку суђења адвокат Владимир Петровић који брани другооптуженог Марка Миљковића затражио је да судско веће изнесе одлуку да ли ће као доказе прихватити „скy“ апликацију или не, како би знали на који начин ће излагати одбрану.

Председница већа казала је да такву одлуку још увек нису донели, а и да их закон не обавезује, већ то могу да учине у било ком тренутку док траје главни претрес.

Ана Новаковић   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар

8 + thirteen =