Почетна » БЕОГРАЂАНИН ЖРТВА БИЗАРНЕ ПРЕВАРЕ Гурнуо сам картицу у банкомат на Бајлонијевој пијаци, а лопови ми украли 50.000 динара НА БАЛИЈУ

БЕОГРАЂАНИН ЖРТВА БИЗАРНЕ ПРЕВАРЕ Гурнуо сам картицу у банкомат на Бајлонијевој пијаци, а лопови ми украли 50.000 динара НА БАЛИЈУ

од admin
0 коментар

Бугарски пљачкаши банкомата поново су у Београду, о чему сведочи данашње искуство Београђанина Марка С.

Сваког викенда у априлу месецу, четворица Бугара постављали су „скимере“ на банкоматима једне банке у Београду и тако скидали податке са картица клијената који су подизали новац. Потом су се враћали у Бугарску где су израђивали нове фалсификоване картице са злоупотребљеним подацима, враћали се у Београд и дизали новац за себе.

– Викендима су „скимером“ скидали податке, а онда су радним данима дизали новац. Београдска полиција је успела да уђе у траг овој групи, и двојица осумњичених су ухапшена, али су двојица успела да побегну из Србије – каже у полицији.

Бугарски пљачкаши, у измењеном саставу су вероватно наставили бизнис и у мају, па се јуче у Београду неколико клијената друге банке нашло на њиховој мети. Овога пута, новац, са фалсификованим картицама, пљачкаши нису подизали у Србији.

– Пре два дана сам подигао новац на банкомату своје матичне банке у близини Бајлонијеве пијаце. Данас око 14 сати су ме позвали из банке и рекли да је моја картица злоупотребљена. Нисам ни знао јер немам смс обавештења о трансакцијама, али сам одмах проверио стање на рачуну преко веб-банкинга. Био сам потпуно затечен када сам видео да је новац са моје картице данас подизан четири пута. Укупно нешто мало мање од 50.000 динара, колики је дневни лимит. Али највеће изненађење ми је било то да је сав новац подигнут са банкомата на острву Бали – каже Београђанин Марко С.

У банци су овом опљачканом Београђанину рекли да ће му рефундирати новац, као и да ће о свему обавестити полицију.

– Знам да нисам једини коме је картица злоупотребљена. После мене је на реду била жена, која је исто жртва преваре – каже Марко.

Бугарски пљачкаши важе за најорганизованије у Европи када је у питању „крађа са банкоманата“.

– Они постављају „скимер“ на место где се убацује картица и који изгледа као оригинални прорез на банкоматима. Када клијент банке убаци картицу, „“скимер“ снима садржај магнетног записа. Уз скимер, пљакаши постављају и малу камеру или лажну тастатуру и тако „снимају“ ПИН број који грађани откуцавају. На тај начин долазе до свих неопходних података. Копиране податке потом преносе на нову, фалсификовану картицу којом дижу новац с банкомата, било где у свету или је користе за плаћање робе путем интернета, кажу у полицији.

Т. М. С.  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

15 − 14 =