Почетна » Бивши муж отмичарке: Волео бих да упознам малу Машу

Бивши муж отмичарке: Волео бих да упознам малу Машу

од admin
0 коментар

„Новости“ у посети Акселу Мајану, бившем супругу Францускиње која је отела ћерку породице Пренковић: Када сам у новинама видео слику киднапованог детета мислио сам да је то моја ћерка Амбер

Знам тачно кроз какав пакао је прошла породица Пренковић и волео бих да упознам њихову малу Машу. Моја ћерка Амбер и њихова девојчица невероватно личе. Када сам гледао снимак хапшења моје бивше жене Емелин, њене мајке и очуха, и видео девојчицу коју су покушали да отму почео сам да плачем. Био сам уверен да је то моје дете…

Овако за „Новости“ прича Аксел Мајан, отац двоипогодишње Амбер, коме је пре десетак дана француски суд доделио старатељство над девојчицом. Овај младић из градића Ремулен и даље не може да верује на шта је све била спремна породица његове бивше жене, са којима је живео три године.

Аксел и Емелин живели су у Пон ди Гару са њеном породицом. Прва четири месеца, прича Аксел, било је као у бајци. Онда су почели проблеми. Алексија и Себастијан, Емилинина мајка и очух, мешали су се у све, наређивали шта ће ко да ради, како да живи…

– Емелин је имала дозволу да у кући направи вртић, али није било услова, па су јој тај папир узели – каже Аксел.

– Радовали смо се много када је остала трудна. Ипак, проблеми са њеном породицом били су све већи. Нису ме прихватили… Пре него што ће да се породи, ми смо се разишли.

Када је Амбер дошла на свет, Акселу није дозвољено да је виђа. Судски је ипак успео да се неколико пута сретне са својим дететом. Онда му је Емелин, на наговор породице, забранила сваки контакт. Започет је судски процес. Емелин је, међутим, тврдила да он није отац. Наложена је ДНК анализа.

У међувремену, бар према информацијама доступним јавности, Емелин и њена породица сковали су план да отму девојчицу сличну Амбер и да је „подметну“, како би се потврдило да Аксел није отац. Зато су, како тврде, и отели Машу. Срећом, наша полиција их је у томе спречила. Све троје су сада у притвору Централног затвора у Београду.

Амбер

Пре месец и по дана, по налогу француског суда, урађена је ДНК анализа. Недвосмислено је потврђено да је Аксел отац мале Амбер.

– Нису ми дозвољавали да је виђам – прича овај бивши шампион Француске у картингу.

– Могли су да ме преваре, јер је суд тражио само ДНК анализу мене и Амбер. Не и Емелин. Да се није десила отмица, они би ме убили. Толико су желели да ме спрече да виђам дете.

Суд је неколико пута кажњавао Емелин због тога. Последњи пут је казна била девет хиљада евра. Нисам сигуран шта би урадили са девојчицом из Србије после ДНК анализе – каже Аксел.

– Када је било суђење око старатељства чуо сам да су, наводно, хтели да је негде оставе. Познавајући њих, не верујем да су хтели да је задрже.

Маша

Ипак, у истражним круговима у Француској чује се много озбиљнија верзија. По њој, осумњичени за киднаповање мале Маше 13. марта ове године у Београду, Себастијан Бранши, Алексија Сандрин Годен и Емелин Кристел Еје намеравали су да девојчицу „дају једном Американцу“. Води се истрага око ове тезе како би се проверила њена истинитост и дао одговор, уколико је тачна, да ли је реч о трговини људима или усвајању детета.

– Себастијан је возач камиона на међународним релацијама и често путује Европом – објашњава Аксел.

– Вероватно је пролазио и Србијом. Не верујем да је Маша случајно одабрана и киднапована. Мислим да су хтели баш њу јер невероватно личи на Амбер. Не знам како су сазнали за њу. Можда преко „Фејсбука“ или им је неко помогао. Себастијан познаје много возача из целе Европе.

Аксел каже да је за цео догађај сазнао сасвим случајно, када су га позвали из француске полиције. У међувремену је на француској телевизији видео хапшење своје бивше жене и њене породице, снимак мале Маше, мислећи да је Амбер.

– Мислио сам да ме зову да ми врате дете, а онда су ми рекли да су моја бивша жена и њена мајка у Србији отеле неку девојчицу – наводи овај скромни младић са југа Француске. – Нисам могао да верујем на шта су све спремни. Испричао сам све што сам знао о њима, као и о судском процесу који водим како бих добио могућност да виђам девојчицу. Касније ме је звала и Емелинина сестра. Плакала је, каже да није знала шта ће њих троје да учине.

У тренутку хапшења троје отмичара, мала Францускиња била је у кући новог дечка њене мајке. Неколико дана касније преузео ју је Центар за бригу о малолетницима. Ту је Аксел долазио, како би се девојчица навикла на њега. Сада је у дому свога оца.

Емелин

– Весела је, брбља, прича… – наводи поносно Аксел.

– Њене две тетке са мајчине стране биле су да је виде. Кажу ми да им Емелин редовно пише и да се распитује за њу. Мислим да још не зна да сам добио старатељство над Амбер.

Овај младић сматра да је целу причу око отмице мале Маше смислила његова бивша ташта Алексија. Себастијан је био ту да све то осмисли и киднапује. Емелин је помагала.

– Они живе као секта, ни са ким се не друже – наводи Аксел. – Себастијан и Алексија имају бракове иза себе. Разведени су, продали су те некадашње куће и живе од тих пара. Чуо сам да је Емелинин отац и у Србији узео познатог и скупог адвоката. Он ради у „Ер Франсу“ и има новац. Крајем јула, он и најстарија Емелинина сестра треба да их посете у притвору у Београду.

Сандрин

Док листа француске часописе који су извештавали о случају две девојчице вршњакиње, једне у Србији, а друге у Француској, Аксел и даље у неверици одмахује главом.

Њихова сличност је велика, а судбина их је повезала на невероватан начин. Каже да би волео да се некада, у будућности, Амбер и Маша сретну.

– Волео бих да дођем у Београд када буде изрицање пресуде – наводи на крају Аксел.

– Да погледам у очи Емелин, Алексији и Себастијану. И да ми само кажу зашто су све ово учинили.

ПРЕНКОВИЋИ БЕЗ КОМЕНТАРА

ПОРОДИЦА Пренковић засада не жели ништа да коментарише о случају отмице њихове ћерке Маше.

– У тужилаштву су нас саветовали да ништа не причамо како не бисмо утицали на процес – каже нам мајка Мирјана Пренковић. – Ми смо друга страна у том случају и у овом тренутку није паметно да било шта кажемо. Чекамо наставак и да нас позову.

Око Маше се труде да она све што јој се догодило покуша да заборави, мада стручњаци кажу да неке трауме и последице могу да се јаве и касније.

ЧЕКА СЕ ДОКУМЕНТАЦИЈА ИЗ ФРАНЦУСКЕ

ИСТРАГА против осумњичених за отмицу мале Маше приводи се крају и ускоро би могло да се очекује подизање оптужнице. Према речима адвоката Ирине Боровић, која заступа мајку и ћерку, чека се да из Француске стигне документација коју је преко међународне правне помоћи затражило српско Тужилаштво за организовани криминал. Између осталог, наши правосудни органи затражили су да се саслушају неке особе, које би можда могле да буду повезане са догађајем, а на основу тога ће се видети да ли ће то имати утицаја на поступак.

Према речима адвоката, Алексија и Емелин се јако лоше осећају у притвору, веома су узнемирене и стално плачу кад се покуша разговор на тему отмице. Поготово Емелин.

– Имају проблем са комуникацијом, јер у Централном затвору нико не говори француски, а због тога Сандрин није могла да иде код неуропсихијатра на разговор – каже Ирина Боровић. – Недавно је пала током шетње, јер није попила лекове за притисак. Такође велики проблем им представља и то што их још нико од породице није посетио, немају ствари и храну, коју једино они могу да им доставе. Н. Б.

Е. В. Н.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар