Почетна » БИВШИ ПРОФЕСОР ЕНГЛЕСКОГ ТЕРОРИШЕ ЖЕНЕ Једној претио да ће јој дете „исећи сатаром“, а другој 20 година шаље БИЗАРНЕ ЉУБАВНЕ ПОРУКЕ

БИВШИ ПРОФЕСОР ЕНГЛЕСКОГ ТЕРОРИШЕ ЖЕНЕ Једној претио да ће јој дете „исећи сатаром“, а другој 20 година шаље БИЗАРНЕ ЉУБАВНЕ ПОРУКЕ

од admin
0 коментар

„Ово је сатара којом ће твоје дете бити исечено“ – мушкарац И.К, који је ове стравичне претње упутио О.К, мајци малолетне девојчице преко Фејсбука, ту се не зауставља. Како „Блиц“ сазнаје, О.К. није једина његова жртва, будући да он већ 20 година прогања и своју школску другарицу, чији је идентитет познат редакцији „Блица“

Она каже да је И.К. пријавила полицији у Крагујевцу због узнемиравања више пута током година, али да нема сазнања да је против њега покренут било какав поступак.

И. К, који је некада радио као професор, доспео је у жижу јавности након стравичних претњи које је упутио мајци малолетне девојчице, након што га је на Фејсбуку оптужила да је педофил и да ће га пријавити.

„Блиц“ је дошао у посед неких од порука које је И. К. слао жени са којом је пре две деценије ишао у школу, а коју он исто толико дуго узнемирава. За разлику од мајке девојчице, којој је претио, он овој особи шаље, углавном, љубавне и помало бизарне поруке.

„Мене И. К. већ 20 година узнемирава, пријављивала сам га полицији. Истина, мени не прети јер је, наводно, заљубљен у мене“, рекла је за „Блиц“ жена која је бившег професора препознала, након што су његове скандалозне поруке са Фејсбука, у којима заговара педофилију и прети другима, доспеле у јавност.

Она додаје да је И. К. живео у Крагујевцу, када га је први пут пријавила за узнемиравање, па да је потом побегао у Сјеницу.

Бизарне поруке и понуде

Поруке које је И. К. написао овој жени, а до којих је „Блиц“ дошао, обилују изјавама љубави, али и бизарним тврдњама и понудама.

„Многе ми се нуде, а ја тебе чекам и сањам преко две деценије. Сети се шта каже Љуба Аличић у песми: ‘Врати се на место злочина, живот ми је још у очима, па ме спаси ил’ ми муке скрати, шта год било само ми се врати’. Твој будући вечити господар“ стоји, између осталог, у једној од порука које су упућене овој жени.

Прогонитељ, међутим, ту не стаје и обећава јој да ће јој купити „штикле, да изгледа брутално“.

„Данас је Велика Госпојина или у народу назван Госпођиндан. На овај дан ти саопштавам да ћеш бити моја госпођа“, дословно је написао.

Она је, како каже, најмање пет пута пријављивала И. К. од 2004. године до данас за узнемиравање крагујевачкој полицији, али нема сазнања да је против њега покренут било какав поступак.

До пре десет година радио као професор енглеског у Сјеници

Како „Блиц“ сазнаје, И. К. је бивши наставник енглеског језика, који је после бројних пријава у школи у којој је радио суспендован, а потом и пензионисан. На бригу о њему обавезала се породица са којом живи у Сјеници. Он је до пре око десет година радио у Основној школи „Светозар Марковић“ у Сјеници. Његова предавања пратили су бројни проблеми у раду и односу са ученицима.

– Нисам психијатар и не могу да судим, али проблеми са ученицима расли су и усложњавали се готово свакодневно. На дневном нивоу проблеме у раду због И. К. имали су и остали професори, запослени у школи, јер његово проблематично понашање је било усмерено ка свима – наводи извор “Блица”.

Сазнали смо да је, док је био запослен, просветна инспекција “имала бројна поступања” због приговора родитеља и запослених на његов рад, понашање, испаде.

– И. К. је у школи суспендован, а потом је уследио судски спор који је изгубио и није враћен на посао. Добио је отказ, није потом нигде могао да ради као наставник – наводи саговорник Блица.

И. К. је сада пензионер јер је после изгубљеног спора пензионисан.

Према незваничним наводима, старатељ И. К. је његова тетка. Због његовог понашања након пензионисања, у неколико наврата поступала је и полиција.

Бруталне претње упућене мајци малолетне девојчице

Истовремено, још се не стишава драма у вези са претњама које је И. К. пре неколико дана упутио мајци девојчице О.Р.

„Ово је сатара којом ће твоје дете бити ритуално исечено на 13 комада, а након тога, комади меса твог детета ће бити бачени псима. Ти ћеш бити натерана да то гледаш, а затим ће ти бити ишчупана материца и бићеш жива одрана. То ће ти бити одговарајућа казна што си јуче пријавила мој профил удружена са усташама и што си покушавала да ме спуташ – овим речима је И. К. претио мајци једне девојчице (11).

Према сведочењу мајке О. Р. он је почео да јој прети након што је она у једној Фејсбук групи започела расправу са њим . Наиме, И. К. је у групи написао скандалозну тврдњу да је „педофилија сасвим оправдана и и природна према деци од 11 година па навише“. Тада му је она јавно рекла да ће га пријавити администраторима те групе и назвала га је педофилом, а И. К. јој је узвратио лавином увреда и претњи.

Случај се додатно закомпликовао када је мајка преписку са порукама проследила аналитичару јавног мњења Саши Боројевићу и новинарки Ани Милеуснић, коју је видела када су на једној телевизији причали о проблемима у вези с педофилијом.

Боројевић је то јавно објавио и тако се и сам нашао на удару И. К. који му је запретио „да ће га убити када дође на власт“.

Без обзира на чињеницу што се ради о особи која има здравствене проблеме, остало је нејасно зашто полиција у Крагујевцу годинама није реаговала по пријавама његове другарице из школе, а питање је остало и да ли, с обзиром на то да је И.К. под старатељством своје породице, постоји надзор локалног Центра за социјални рад у Сјеници. Упркос нашим покушајима, нисмо успели да дођемо до одговора како је могуће да не постоји никаква реакција државних органа на чињеницу да И.К. и даље узнемирава најмање две жене.

Р.Б. , Ж. Јевтић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар