Почетна » БИЗАРНА ГРЕШКА У МРТВАЧНИЦИ Мајка им је изненада умрла, а онда су добиле ЈОШ ЈЕДНУ СТРАШНУ ВЕСТ

БИЗАРНА ГРЕШКА У МРТВАЧНИЦИ Мајка им је изненада умрла, а онда су добиле ЈОШ ЈЕДНУ СТРАШНУ ВЕСТ

од admin
0 коментар

Заменили су тело наше мајке у мртвачници и послали га у Београд, а већ десет дана нико нам није објаснио како и зашто се то догодило, нити нам се извинио због тога, причају за „Блиц“ огорчене сестре Мирјана и Биљана Богдановић из Ваљева.

Њих две су једва поднеле шок када је њихова мајка Бранка (67) 16. јула изненада преминула. Сахрану су заказале за 18. јул, али их је само неколико часова пре опела затекла нова страшна вест – нема ковчега са њиховом мајком у мртвачници ваљевске болнице! Тамо је, уместо њеног, било тело В. С. из Београда, док је Бранкино тело неколико сати раније одвезен у главни град.

– Од једног радника мртвачнице добио сам информацију да је његов колега за Београд послао тело Бранке Богдановић, уместо леша В. С. Сазнао сам да се леш налази на гробљу Лешће и одвезао се у Београд, пронашао сам породицу покојнице и саопштио им да је дошло до замене. Када су отвориле ковчег, ћерка и сестра покојне В. С. потврдиле су да то није она, па сам преузео Бранкино тело и вратио се назад. Сахрањена је истог дана, али с пет сати закашњења – прича Ивица Алексић из радње за погребне услуге, кога су Мирјана и Биљана Богдановић ангажовале за сахрану мајке.

До ове несвакидашње ситуације, како објашњава, дошло је „јер прописана процедура издавања тела из болнице није спроведена“.

– Колико сам успео да сазнам, радник мртвачнице је рођака В. С., који је дошао по њен ковчег, питао да ли је она „довезена из болнице или од куће“, на шта је рођак одговорио „ваљда од куће“, после чега је преузео ковчег у којем је била Биљанина и Мирјанина мајка. На телу В. С. био је папир са њеним именом и презименом и податком да је преминула на одељењу неурологије. На сваком покојнику који умре у болници оставља се такав документ, док код оних који умру у свом дому таквог папира нема – објашњава Алексић који се послом погребних услуга бави 14 година и каже да овакав случај „замене покојника“ још није имао.

Сестре Богдановић траже да се истражи како је дошло до грешке.

– Одмах смо обавестиле полицију и рекли су нам да ће све испитати. Проблем је решио Ивица и њему смо захвалне. Али мајка је могла да буде сахрањена у гроб те жене из Београда или чак кремирана. Како би онда био решен нестанак – питају се саговорнице „Блица“.

Како кажу, 10 дана је прошло од шокантног догађаја, а нико им се из болнице није јавио, бар са објашњењем шта се догодило. Сада најављују поступак против болнице.

„Блицу“ је у ваљевској полицији речено да је извештај о „замени покојника“ прослеђен вишем тужилаштву.

П. Вујанац     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар