Почетна » Боровић: Тело Данке Илић никада неће бити пронађено

Боровић: Тело Данке Илић никада неће бити пронађено

од Други Пишу
0 коментар

Боривоје Боровић изјавио је данас да тело девојчице Данке Илић (2) из Бора, која је нестала 26. марта, никада неће бити пронађено.

Боровић је агенцији Бета казао да је под притиском политичке власти полиција одрадила истрагу „траљаво и непрофесионално“.

„Овај случај је полиција упропастила, јер је јавно водила истрагу објављујући чак и изјаве које су окривљени дали на саслушању. Погрешно је и што је јавности и окривљенима саопштено да је за то кривично дело запрећена доживотна казна затвора. Затим је у полицијској станици преминуо један од осумњичених, вероватно под тортуром. Сада сваки окривљени, који је преживео, може да каже да му је под полицијском тортуром изнуђена изјава“, рекао је адвокат.

Према његовим речима, ако се докаже да је Далибор Драгијевић преминуо услед полицијске тортуре, изјаве осталих окривљених који су признали злочин не могу бити доказ.

„Ако не буде ни ДНК трагова из возила, то ће значити да су од стране политичара контанимирани сви докази, који су брзоплето хтели да саопште да је решен тај случај. Полиција се прилично избламирала што ни после скоро два месеца није пронашла тело. Очигледно је да нису на време предузели криминалистичке и форензичке радње, већ су се ослањали на полиграф што је небитно за тужилачку истрагу“, рекао је Боровић.

Нагласио је да тело девојчице неће бити пронађено.

„Тело Данке Илић неће бити пронађено и истрага ће морати да се обустави, а ова трагедија ће бити претворена у фарсу“, оценио је он.

Додао је да је случај Данке Илић само један у низу који полиција није решила због притиска и мешања политичке власти.

„Политички функционери су се умешали и у истраге убиства певачице Јелене Марјановић и адвоката Мише Огњановића, саопштавајући после неколико дана да се зна ко су убице. У свим тим случајевима, уместо да у тајности доставља доказе тужилаштву, полиција је све детаље из истраге достављала појединим политичарима. Ниједан судски предмет није оформљен, а да претходно није консултован неко од политичара да они процене како би требало да се води истрага“, казао је Боровић.

Девојчица Данка Илић нестала је 26. марта из породичног дворишта у насељу Бањско Поље крај Бора.

Да је девојчица убијена, јавности је саопштио председник Србије Александар Вучић 4. априла.

Због сумње да су малу Данку прво ударили службеним аутомобилом, а потом је ставили у возило и убили, ухапшени су Срђан Јанковић (50) из села Луке и Дејан Драгијевић (50) из Злота, запослени у ЈКП „Водовод“ из Бора.

Њима се на терет ставља и да су тело девојчице бацили на депонију.

Далибор Драгијевић и његов отац Раде ухапшени су 6. априла, због сумње да су помагали Дејану Драгијевићу да премести тело девојчице на, за сада, непознату локацију.

Дејан Драгијевић је преминуо 7. априла у полицијској станици у Бору, саопштио је МУП Србије.

У саопштењу је писало да је „лекар мртвозорник констатовао природну смрт“.

Тело Драгијевића послато је на Институт за судску медицину у Београду, где је у обдукционом налазу наведено да су на телу пронађени трагови повреда и да је смрт наступила насилним путем.

Истрагу о насилној смрти Драгијевића спроводи Сектор унутрашње контроле МУП-а.

У међувремену у Више јавно тужилаштво у Зајечару стигли су први резултати ДНК вештачења из Националног криминалистичко – технолошког центра у којима нема биолошких трагова девојчице.

Тело Данке Илић још није пронађено.

Vanja Đurić/N1, Društvene mreže

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар