Почетна » Припадници МУП тешко повређени, а нападач одмах пуштен на слободу

Припадници МУП тешко повређени, а нападач одмах пуштен на слободу

од admin
0 коментар

До инцидента је дошло када су два припадника МУП-а после позива дошла у Голубачку улицу број 6, пошто је током жучне расправе, један од станара претио другом да ће га убити.

У тренутку интервенције двојице полицајаца, који су настојали да спрече оштру расправу комшија, која је узбунила цео комшилук, Голубачком улицом је пролазио непознати мушкарац, који се без икаквог разлога полицајцима обратио на најгрубљи начин.

Он је уз бројне увреде запретио да ће их убити, после чега је полицијски службеник Р.М. кренуо за њим и затражио му личну карту. Непознати мушкарац је међутим поново реаговао агресивно, да би потом са неколико удараца оборио полицајца на земљу.

М.Ђ, Фото: Курир

Други полицијски службеник Ђ.М., који је родом из Пудараца (ГО Гроцка) је затим пришао и упозорио мушкарца да престане са агресивним понашањем, али је и он брутално нападнут песницама у главу и у груди, приликом чега је задобио повреде прстију десне руке. Полицајци су потом, упркос томе што се насилник отимао и нанео Ђ.М.-у још јаких удараца по телу, успели да га савладају, у чему им је помогла и друга патрола која је стигла на лице места.

Непознати насилник приведен, али је он, како Курир незванично сазнаје, упркос нападу на органе реда после саслушања пуштен да се брани са слободе.

Повређени Ђ.М. је и потпредседник Синдиката Уједињени колектив полиције, који је најоштрије осудио учестале нападе на припаднике МУП.

– Стиче се утисак да полицајци постају глинени голубови. Све чешће смо сведоци напада на припаднике МУП, а овим путем подсећамо да је атак на органе реда, заправо напад на државу. Не можемо да разумемо да је овакав насилник пуштен на слободу и поред наношења тешких телесних повреда полицајцу. Захтевамо хитну реакцију одговорних – наводи Синдикат.

 

(Курир.рс)

Можда ти се свиди

Оставите коментар