Почетна » Цео свет годинама тражио Пинк Пантера, а он играо фудбал за ветеране Калуђерице

Цео свет годинама тражио Пинк Пантера, а он играо фудбал за ветеране Калуђерице

од Други Пишу
0 коментар

Припадник банде „Пинк Пантери“ Горан Радојевић (47) ухапшен је крајем априла у Београду. Радојевић је осуђен за препродавање украдене Сезанове слике „Дечак у црвеном прслуку“. Годинама се налазио на Интерполовој потерници. Ухапшен је, чини се, случајно док је пред публиком играо фудбал, а МУП Србије се о томе из непознатих разлога није оглашавао, пише недељник „Време“.

Горан Радојевић, алијас Црни (47), својевремено се „прославио“ као члан банде „Пинк Пантери“ која је 2008. године из музеја у Цириху украла слику Пола Сезана „Дечак у црвеном прслуку“.

Била је то годинама светска вест. Тек априла 2012. године четворица чланова банде ухапшена су у Београду док су покушавали да слику вредну 100 милиона препродају за три и по милиона евра. Задужен да пронађе купца уметнинама на црном тржишту, према пресуди, био је управо Горан Радојевић, пише „Време“.

Због тога је 2015. године правоснажно осуђен на четири године затвора. Међутим, никада се није јавио на издржавање затворске казне. Уместо у затвору, попут својих пајтоса, Радојевић је наставио да мирно живи у свом дому у Калуђерици. Полицајци су се понашали као да је у земљу пропао, те да му не могу ући у траг. За Гораном Радојевићем 2019. године расписана је и Интерполова потерница. Члан „Пинк Пантера“ изгледа да је живео по оној старој… „кад те тражи цео свет, најбезбеднији си код куће.“ И тако је и било, све до 21. априла 2022. године.

Тог дана је ухапшен, и то док је у 18. колу Четврте А лиге ветерана, играо у тиму ФК Калуђерица протв ФК Бродарац са Новог Београда.

Полицајци су током полувремена ушли су на терен и легитимисали играча ветерана Црног. Испоставило се да је реч о „Пинк Пантеру“ Горану Радојевићу, за којим све светске полиције трагају већ три године.

Према речима очевидаца за недељник „Време“, бегунац се није опирао хапшењу, али је питао полицајце да ли може да заврши утакмицу против ФК Бродарца. Сведоци тврде да му је полицајац одбрусио: „Уметниче, одиграо си своје.“

Уследили су повици публике и домаћих играча: „Полицијо, ако изгубимо, криви сте ви!“ Нису изгубили, меч ветерана завршен је нерешено са 1:1, а Горан Радојевић је отишао у затвор на четворогодишњу робију, пише „Време“.

Овај недељник додаје и да је нејасно како се лопов уметничких слика, упркос Интерполовој потерници, годинама јавно скривао и то у предграђу српске престонице, као и да је нејасно и зашто МУП Србије скрива ову вест од јавности, уместо да се похвале да је ухапшен светски тражен бегунац, члан банде „Пинк Пантери“.

Време/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар