Почетна ОсталоХроника Цео Врчин плакао за Анђелом (15), свештеник није хтео да држи опело

Цео Врчин плакао за Анђелом (15), свештеник није хтео да држи опело

Забрањено и коришћење капеле

од Жељко Маторчевић
2 коментари

На гробљу у Врчину данас је сахрањена Анђела Б. (15), девојчица која је заједно са другом Вуком Г. (18) погинула у тешкој саобраћајној несрећи, на пружном прелазу у овом месту.

Тужна поворка пријатеља, другара и мештана Врчина кренула је у 12:30 часова ка гробном месту где је сахрањена тинејџерка. Сахрани је присуствовао и погребни трубачки оркестар који је на вечни починак Анђелу испратио песмом „Тихо ноћи моје злато спава“.

Уплакани другари носили су букете цвећа, као и венце који су положили на гроб другарице која је до пре два месеца са њима седела у школској клупи. Анђела је сахрањена у белом сандуку.

Испраћају, а потом укопу присуствовала је управа Основне школе „Свети Сава“, међутим, свештеник није присуствовао сахрани јер, Анђела није крштена. Из истог разлога, забрањено је и коришћење капеле на гробљу у Врчину.

Ожалошћена мајка огорчена, Анђела је требала да се крсти у августу

Мајка Ангелина Бабић каже да  су они сви крштени у кући, као и да су планирали Анђелу да ускоро крсте те је разочарана потезом цркве.

  • Анђела је требала бити у августу месецу бкрштена, јер тада је требао да јој стигне кум. Ми смо покушавали, звали, и чули смо за тако неке случајеве за децу која су преминула или настрадала некрштена, сахрањена са опелом. Крштења су се изводила да би се опела одржала. Ја то не могу да тврдим , али то кажу и људи који су присуствовали таквим сахранама. Међутим, они нису хтели да одрже опело и рекли су нам само да пишемо молбу Патријаршији да нам дозволе да то урадимо на помен за 40 дана, и то ако нам прихвате, каже Ангелина Бабић уплакано за Жиг инфо.

Подсетимо, несрећа се десила у понедељак око поноћи.  Како је наведено на пружном прелазу без рампе у Врчину, воз је ударио у аутомобил, а 15. годишња девојчица и 18. годишњи младић, који су се налазили у возилу, погинули су на лицу места. Још једна 17. годишња девојка превезена је у Универзитетску дечију клинику у Тиршовој.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

2 коментари

Милош 29 јула, 2023 - 16:18

Изгледа да за попове и нису баш сви божија створења.

Понови
Vasa 29 јула, 2023 - 16:19

Nije popovi nego sveštenici, i ko je pisao članak može malo da se raspita nije do lakalnog sveštenstva nego je tako i celoj SPC nema opela nad nekrštenim licima.

Понови

Оставите коментар