Почетна » Четири године од паљења куће, колега и даље ради свој посао часно и поштено

Четири године од паљења куће, колега и даље ради свој посао часно и поштено

Саопштење Жиг инфа

од Жиг Инфо
0 коментар

Жиг инфо подсећа да је на данашњи дан тачно четири године откако је новинару Милану Јовановићу спаљен дом. Такође, изражавамо дубоко жаљење и забринутост што још увек нису правоснажно осуђени сви који су учествовали у том злочину према нашем новинару и његовој породици.

Драгољуб Симоновић, истакнути члан Српске напредне странке, некадашњи директор Железнице Србије и у тренутку почињеног кривичног дела, председник општине Гроцка, и још тројица окривљених – Владимир Михаиловић, Александар Маринковић и Игор Новаковић, првостепено су осуђени на укупно 16 и по година затвора, јер је утврђено да су 12. децембра 2018. учестововали у паљењу Јовановићеве куће. Поступак против Игора Новаковића је издвојен у јануару прошле године због непојављивања његовог адвоката на суду и то непосредно пред изрицање пресуде преосталој тројици окривљених, те је он осуђен 19. новембра исте године, док се за Маринковићем и даље трага.

 

Апелациони суд у Београду затим је укинуо све пресуде за паљење куће новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића те суђења вратио на почетак.

Истовремено, рочишта у поновљеном поступку одглажу се из месеца у месец и случај је данас практично тамо где је био и пре четири године.

За среду 14. децембра 2022. године, заказано је ново рочиште пред Другим основним судом у Београду.

Наш колега остао је да живи у свом месту и ради посао часно и поштено као и раније, борећи се за истину у и даље веома опасном окружењу.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар