Почетна » ЧИКА (56) НАМИГИВАО ДЕВОЈЧИЦАМА И ПАЛАЦАО ЈЕЗИКОМ НА СТАНИЦИ: Прва кривична пријава за полно узнемиравање поднета у Београду

ЧИКА (56) НАМИГИВАО ДЕВОЈЧИЦАМА И ПАЛАЦАО ЈЕЗИКОМ НА СТАНИЦИ: Прва кривична пријава за полно узнемиравање поднета у Београду

од admin
0 коментар

Прва кривична пријава за ново кривично дело полно узнемиравање поднета је данас против Х.Д. (56) јер се на увредљив и понижавајући начин обраћао двема малолетницама на аутобуском стајалишту.

Прво основно тужилаштво у Београду је након саслушања против Х.Д. покренуло кривични поступак, а судија за претходни поступак му је одредио меру забране прилажења, састајања и комуницирања са девојкама К.Ђ. и С.Ш. од 15 и 16 година , речено је у том тужилаштву.

До инцидента је дошло јуче поподне на аутобуском стајалишту у улици Деспота Стефана када је Х.Д. у алкохолисаном стању почео девојкама да се обраћа палацајући језиком, мимиком, намигивањем, и другом специфичном гестикулацијом им понудио новац и позвао их да за њим уђу у аутобус.

Ово понашање код девојака је изазвало осећај страха и срамоте и оне су одмах позвале полицију која је привела Х.Д.

Након саслушања осумњиченог и испитивања девојака тужилаштво је против Х.Д. покренуло поступак због кривичног дела полно узнемиравање и мада је тражило да му се одреди притвор, судија је сматрао да је за сада довољно да му се изрекне поменута мера забране.

Након што се обаве потребна вештачења Х.Д. тужилаштво ће донети одлуку о оптужењу.

За ово кривично дело које је у српском законодавству од 1. јуна Кривичним закоником прописана је новчана казна или затвор до шест месеци, а уколико је извршена према малолетном лицу као у овом случају, запрећена је казна од три месеца затвора до три године.

Полно узнемиравање представља свако непристојно добацивање, понашање, понижавајући или увредљиви коментари, који вређају достојанство особе којој су упућени.

(Курир.рс/Тањуг)

Можда ти се свиди

Оставите коментар

11 + 1 =