Почетна » Чист луксуз за педофиле и убице: У овај затвор желе СВИ српски криминалци

Чист луксуз за педофиле и убице: У овај затвор желе СВИ српски криминалци

од admin
0 коментар

Затвор Нова скела, који је коштао 10 милиона евра, од 2012. намењен је за најгоре криминалце у Србији, којима не недостаје удобност.

Обезбеђене су им спортске хале у којима су терени за мали фудбал, рукомет и кошарку. Ту су столови за стони-тенис и шаховске табле. Постоји библиотека и сликарски атеље, а мотиви робијаша сликара су од светаца до актова. Могу да користе и љубавне собе, које изгледају као права хотелске, с купатилом.

У ћелијама од 10 квадратних метара смештена су по два осуђеника која имају по кревет, орман и столицу, али и кабловску телевизију, топлу воду у купатилу, где су туш-кабина и чучавац.

Затвор је грађен по европским стандардима безбедности, али и у складу с правима за заворенике, па и за најгоре убице и педофиле као што су Драган Ђурић, који је убио Тијану Јурић (15), Малиша Јефтовић, убица Катарине Јанковић (3), и Драган Николић Чомбе, убица Тамаре Ивановић (13).

Овај затвор жеља је многих затвореника који желе да буду пребачени због бољих услова.

Затвореници имају прво да раде док су у завору, на пословима којих тамо има.

Осим уобичајених, као што је прање веша, чишћење и кухиња, ту је и радионица за израду коверата. Посао траје од четири до осам сати, а у зависности од посла и радних сати, највреднији могу да зараде неколико хиљада динара месечно.

Осуђеници су раздвојени и ћелије су стално закључане, сем када се улази и излази.

Нема шетања по блоковима, тако да је овде најбезбедније за педофиле јер нису, као у другим затворима, могући напади других затвореника.

Осим цимера, осуђеници међусобно могу да се виде током двосатне шетње или слободних активности; спорта, атељеа и посла.

У шетњу иду по блоковима, којих има шест, и под будним оком су посебно обучених 150 стражара, као и 300 камера.

У затвору су израженије социјалне и економске разлике него на слободи.
Они затвореници који имају новца себи могу да приуште и приватне лекаре, који ће их прегледати у затворској ординацији.

Такође, могу да у пакетима добијају квалитетније ствари, а у собама могу да имају боље уређаје на које имају право – телевизоре, радио, конзоле са игрицама…

Планирано је да се још два затвора као Нова скела изграде у Крагујевцу и Панчеву

Здравствена нега

Затвореници одлазе у амбуланту када пријаве да су болесни. У случају да тамо не могу да им се пруже потребне здравствене услуге, пребацују их до УЦ у Београду или на ВМА.

Вук З. Цвијић      Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар