Почетна ОсталоХроника ЧУДЕСАН ПОДВИГ ЛЕКАРА Беба (1) из вртића довезена без знакова живота у Институт за мајку и дете, лекари успели да је СПАСУ

ЧУДЕСАН ПОДВИГ ЛЕКАРА Беба (1) из вртића довезена без знакова живота у Институт за мајку и дете, лекари успели да је СПАСУ

од admin
0 коментар

Једногодишња девојчица довезена је данас без икаквих знакова живота на Институт за мајку и дете, где су лекари успели да јој спасу живот, сазнаје „Блиц“.

Како незванично сазнајемо, девојчица Б. Д. (1) спавала је у вртићу у Врчину, где је била на привикавању, а васпитачица и мајка нису могле да је пробуде, па су одмах алармирани лекари.

– У Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“ данас око 13 сати примљено је женско дете Б. Д. узраста 12,5 месеци из Врчина. После спавања у вртићу, васпитачица и мајка приметиле су да дете не даје знаке живота. Оживљавање је започето у амбуланти у Врчину и настављено у колима Хитне помоћи из Гроцке. Детета је примљено на интензивну негу Педијатријске клинике око 13 сати без спонтане срчане радње и дисања. Настављене су мере реанимације (оживљавање) и успостављена је срчана радња. Дете је сада на „вештачким плућима“. Узроци који су довели до овог стања за сада нису познати. Узети су узорци за анализе – саопштено је из Института за мајку и дете.

Према првим информацијама, у тренутку када је дете довезено на Институт помислило се да је битка за живот девојчице изгубљена. Срећом, захваљујући стручност и прибраности тима са Института за мајку и дете, беба је чудом враћена у живот.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар