Почетна » ЧУДНА ПРЕСУДА У ГЊИЛАНУ Старицу напале комшије, а сад јој прети и затвор због „кршења јавног реда“

ЧУДНА ПРЕСУДА У ГЊИЛАНУ Старицу напале комшије, а сад јој прети и затвор због „кршења јавног реда“

од admin
0 коментар

Извршšном пресудом суда у Гњилану, Перса Стојковић (75) из села Паралово, осуђена је на новчану казну од 50 евра или три дана затвора због ремећења јавног реда и мира.

Крива је, како је рекла ТВ „Пулс“ из Шилова, само зато што је, чувајући башту, истерала са свог имања краве које су власништво албанске породице Ибиши из суседног села Жеговачка Врбица. Добила је и пресуду и батине, преноси ТВ „Пулс“, а полиција све зна о нападу на старицу.

Емина Махмути, директорка Косовске полиције за регион Гњилана, каже да је против Ибишијевих поднето девет кривичних пријава.

Персини синови подржавају мајчину одлуку да ће пре у затвор, него да плати казну за нешто за шта није крива.

Благица Трајковић, прва комшиница изјавила је да ако иде Перса и остали би у затвор.

Градоначелник Новог Брда Светислав Ивановић изјавио је да су Ибишијеви од раније познати локалним органима реда.

Против њих је поднето више пријава због насиља, али то их не спречава да и даље атакују на туђе, рекао је Ивановић.

Село Паралово чини 16 раздвојених махала у којима живе Срби и Албанци. Живе тешко.

После сукоба, овде је остало педесетак српских кућа са 150 људи. Ту где су Стојковићи, само су три куће опстале и нико их не дира осим Ибишијевих, преноси ТВ „Пулс“.

Канцеларија за КиМ: Перса Стојковић – симбол одлучности да се истраје

Пресуда Перси Стојковић тужан је доказ недостатака правног система на Косову и Метохији, оценила је вечерас владина Канцеларија за КиМ.

Овом пресудом је Перса Стојковић, иако сасвим очигледна жртва насиља и бахатости албанских комшија, кажњена је због тога што је покушала да заштити своју имовину. Ова храбра старица, о чијем су кафкијанском процесу медији опширно извештавали протеклих седмица, постала је симбол српског отпора, пркоса и одлучности да се истраје и опстане у егзистенцијалним условима какви данас не постоје нигде другде у Европи, каже се у саопштењу.

Захтевамо за Србе на Косову и Метохији једнакост пред законом каква постоји у свим цивилизованим друштвима
Канцеларија за КиМ

Апелујемо на правосуђе на КиМ и Еулекс да пронађу правну могућност да се ова бесмислена и очигледно антиправна пресуда поништи или преиначи. Захтевамо за Србе на КиМ једнакост пред законом каква постоји у свим цивилизованим друштвима, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар