Почетна » ДАН ПОСЛЕ ЕГЗЕКУЦИЈЕ У НС: Убијени Опачић био на годишњем одмору

ДАН ПОСЛЕ ЕГЗЕКУЦИЈЕ У НС: Убијени Опачић био на годишњем одмору

од admin
0 коментар

У Управи за извршење кривичних санкција кажу да је Ненад Опачић био на „посебном праву коришћења годишњег одмора ван установе“. Прецизирано је да је одмор започео 23. фебруара, а да је у затвор у Сремској Митровићи требало да се врати 6. марта. Излазио и викендима без полицијске пратње због доброг владања

 

Nenad Opačić, veternički klan, upucan, ranjen, Novi Sad, foto slađana stojanović

Фото: Слађана Стојановић

БЕОГРАД – Убијени вођа „ветерничког клана“ Ненад Опачић издржавао је вишегодишњу затворску казну у Сремској Митровици, а у време убиства налазио се на годишњем одмору.

Како је речено у Управи за извршење кривичних санкција, Опачић је био на „посебном праву коришћења годишњег одмора ван установе“. Прецизирано је да је одмор започео 23. фебруара, а да је у затвор у Сремској Митровићи требало да се врати 6. марта.

Фото: Бета
У Управи је речено да је Опачићу остало још три године затвора јер му је казна истицала 30. јануара 2018. године. Опачић је, како су раније писали медији, излазио током викенда без полицијске пратње из затвора због доброг владања.

Опачић и његова супруга убијени су око поноћи, у новосадској улици Браће Дробњак у Новом Саду, хицима из ватреног оружја. Опачић је био ухапшен у акцији „Сабља“ 2003. године. Он је 2007. године осуђен пред Специјалним судом у Београду на 14 година затвора због растурања дроге на подручју Новог Сада и приградског насеља Ветерник и других кривичних дела. Пресудом је потврђено да се као шеф ветерничке групе бавио препродајом наркотика, као и да је био сарадник земунског клана у неколико случајева отмица и изнуде.

KURIR

Можда ти се свиди

Оставите коментар