Почетна » ДЕЧАК (4) УМРО ПОШТО СУ МУ ЛЕКАРИ СТАВИЛИ РУКУ У ГИПС! Престао да дише док га је отац водио у болницу

ДЕЧАК (4) УМРО ПОШТО СУ МУ ЛЕКАРИ СТАВИЛИ РУКУ У ГИПС! Престао да дише док га је отац водио у болницу

од admin
0 коментар

А. А. (4) из села Жупањац код Лазаревца, преминуо је пет дана пошто је пао и након што су га доктори из Тиршове отпустили с констатацијом да је нагњечио лакат

А. А. (4) из села Жупањац код Лазаревца, преминуо је пет дана пошто је пао и након што су га доктори из Тиршове отпустили с констатацијом да је нагњечио лакат, а дете престало да дише док га је отац поново водио у болницу.

А. А. је преминуо у понедељак, пет дана након што је повредио руку, а његови родитељи тврде да би малишан био жив да су лекари у Тиршовој на време успоставили тачну дијагнозу.

Мајка Драгана М. (28) и отац Дејан А. (37) кажу да је Александар у прошлу среду, пет дана пред смрт, играјући се у дворишту испред куће пао и повредио руку.

– Мало се заплакао, али се брзо смирио и легао да спава. Пробудио се после око 15 минута жалећи се на болове. Рука му је отекла па смо га ујутру одвезли у дом здравља – каже дечакова мајка Драгана.

Foto: Tanjug/FENA

Због великог отока педијатар из Лазаревца упутила их је у дечју болницу у Тиршовој где је примљен у четвртак по подне. Како наводе несрећни родитељи, лекари у Тиршовој су урадили снимак руке, али нису могли да се сложе да ли је у питању тежа или лакша повреда. Одлучили су да детету руку ставе у гипс и закажу контролу за два дана.

– У петак се оток повећао. У суботу на контролном прегледу, доктори су снимили руку и закључили да је стање много боље. Преписали су му лекове за умирење болова, а за оток констатовали да је очекивана појава. Требало је да поново дођемо на контролу у уторак, али… – прича отац Дејан.

Дан после контроле малишаново стање нагло се погоршало. Није могао да хода, био је поспан и одбијао је храну. У понедељак ујутру је пао у несвест. На путу до болнице, отац му једвао вештачко дисање али је било узалуд.

Foto-ilustarcija: Telegraf

Драган каже да је знао да нешто није у реду када су му у Хитној рекли да напусти ординацију.

– После неког времена оданде је изашао доктор и тихо рекао: “Примите моје саучешће”. Да су га детаљно прегледали, још би био жив – каже Дејан и додаје да му је приликом преузимања тела покојног сина један патолог рекао да ће први резултати обдукције бити познати тек за два месеца.

У саопштењу дечје Универзитетске килинке у Тиршовој стоји да је дечак у два наврата примљен у ову установу, 26. и 28. новембра када је заказан контрола за 1. децембар.

Foto: Telegraf

“Након контроле од 28. новембра лекари из Тиршове нису имали увид у дечаково здравствено стање”, саопштили су са ове клинике.

Малишан је примљен у лазаревачки дом здравља у понедељак, када је установљена његова смрт.

– Остали смо без сина, нема више нашег Александра! Шта да радимо? До пре неки дан играо се у дворишту, а сад ево га у мртвачком сандуку. Умро нам је на рукама, мада су нам доктори рекли да не бринемо. Требало је да му у суботу скину гипс, али се његов животу у понедељак само угасио – јаукала је дечакова мајка.

Телеграф.рс / Извор: Ало    

Можда ти се свиди

Оставите коментар

thirteen + eleven =