Почетна » Дисциплинске пријаве против тужитељки Бојане Савовић и Јасмине Пауновић због састанка с америчким амбасадором

Дисциплинске пријаве против тужитељки Бојане Савовић и Јасмине Пауновић због састанка с америчким амбасадором

Скандалозно

од Други Пишу
0 коментар

Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентност поднео је дисциплинском тужиоцу Државног већа тужилаца (ДВТ) дисциплинску пријаву против тужитељки Бојане Савовић и Јасмине Пауновић, због тога што је амбасада САД у Београду пре два дана на свом службеном налогу на Твитеру објавила информацију о састанку амбасадора Кристофера Хила са тужитељкама.

Савет за мониторниг наводи да је “је у поменутој објави недвосмислено и јасно саопштено да су именоване као тужиоци партнери наведене амбасаде”.

Имајући у виду напред наведено, од Државног већа тужилаца затражено је да се у поступку добију одговори на следећа питања:

– Да ли су именоване тужитељке Бојана Савовић и Јасмина Пауновић имале дозволу руководиоца органа у којем су запослене, односно ангажоване, да у својству носилаца јавнотужилачке функције одрже састанак са амбасадором стране државе, како је то наведено у објави?

– Како се може знати да именоване током састанка нису саопштиле информације о истрагама или информације којима располажу, а тичу се рада јавног тужилаштва?

– У ком својству, по чијем одобрењу и на који начин су наведене тужитељке партнери стране државе, имајући у виду да су носиоци јавне функције у Републици Србији?

Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентност је, иначе, гонго (прорежимска) организација са седиштем у Трстенику. Њен заступник је Марио Спасић, редовни гост и аналитичар ТВ Пинк. Непознато је да ли поменута организација има још неког члана.

К.Ж, Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар