Почетна » До туче у којој је убијен брат потпредседника Владе Федерације БиХ дошло због крем бананице? Ево како су се бранили малолетни насилници

До туче у којој је убијен брат потпредседника Владе Федерације БиХ дошло због крем бананице? Ево како су се бранили малолетни насилници

од Други Пишу
0 коментар

„Дечака познајемо одраније. Тог поподнева смо му дали новац да оде до продавнице и купи нам по воду и крем-бананицу. После извесног времена он се вратио са флашицама воде, али без чоколаде. Тада смо му узели лопту и нисмо хтели да је вратимо. Он је отрчао кући.“

Ово су, како сазнају „Новости“, поред осталог, током саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Београду, у Одељењу за малолетнике, испричала двојица тинејџера, оптужена за тешко убиство. Они су осумњичени да су 26. маја, ногама и рукама насмрт претукли Ђорђа Мијатовића (37), рођеног брата Војина Мијатовића, потпредседник Владе Федерације Босне и Херцеговине.

Злочин се догодио у паркићу, у Улици Драгице Кончар, на Вождовцу, око 17.30.

„Дечаков отац је онда изашао из зграде, пришао ми и почео да се свађа, у стилу какво је то понашање, што му узимате лопту. Онда ми је ударио шамар и кренули смо да се бијемо. Када смо пали, ја сам устао и онда смо га ударали ногама по глави и телу“, испричао је млађи тинејџер.

После батинања, Мијатовић је био извесно време свестан, чак је ходао и причао, али му је убрзо постало толико лоше, да је добио епилептични напад. Пребачен је Ургентни центар, где је поново дошло до напада, а потом и инфаркта. Убрзо је преминуо. Обдукција његовог тела показала је да је преминуо услед тешких повреда главе и напрснућа лобање.

„Пре тог догађаја Мијатовић није био болестан, нити је икад имао симтоме епилепсије или срчане проблеме“, наводи извор „Новости“ из истраге.

Брутално пребијање Мијатовића забележено је и на камерама, као и бекство двојице тинејџера после тога.

Млађи (15) је ухапшен сутрадан, док се старији (16) предао дан касније. Иначе, млађи осумњичени има дебео досије у полицији и пријаве за насиље и туче. У току му је суђење у Вишем суду у Београду, Одељењу за малолетнике, због учествовања у тучи. Оптужен је да је био део групе која је напала једног доктора и његова два сина, крајем децембра прошле године у истом делу Вождовца, где је претучен Мијатовић.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs, privatna arhiva

Новости//Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар