Почетна » Драгољуб Симоновић осуђен на пет година затвора за паљење куће новинара

Драгољуб Симоновић осуђен на пет година затвора за паљење куће новинара

од Други Пишу
0 коментар

Бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић осуђен је на пет година затвора, за подстрекивање других лица на кривично дело изазивање опште опаности. Та друга лица, њих тројица, су у ноћи између 11. и 12. децембра 2018. запалила аутомобил супруге новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића, а ватра се потом проширила на гаражу и кућу, док су Јовановић и његова супруга спавали.

Као извршиоци овог дела осуђени су Владимир Михајловић, на четири године затвора, Александар Маринковић на четири године и шест месеци, и Владимир Новаковић на три године и шест месеци затвора

Маринковићу се судило у одсуству пошто је од 2020. у бекству, а за њим је расписана међународна потерница.

Ово је друга првостепена пресуда, пошто је прву, којом су сви оптужени били осуђени на затворске казне, укинуо Апелациони суд и наложио понављање суђења.

Симоновић је од почетка процеса категорички негирао оптужбе, а Јовановић је тврдио да је нападнут искључиво због свог писања о аферама председника Општине Гроцка.

Сви окривљени имају право жалбе Апелационом суду.

Подсетимо, истрагом је утврђено да је председник општине Гроцка полицајцу интервентне јединице полиције Владимиру Михаиловићу, да би му заузврат запослио жену наложио да новинару упали кућу.

Полицајац је потом ангажовао Игора Новаковића, који је Александру Маринковићу и Бојани Цветковић Шијацки дао адресу. Маринковић је у ноћи 12. децембра 2018. убацио два молотовљева коктела у кућу.

Јовановића је спасила супруга, која га је у последњем моменту кроз пламен и дим, извукла напоље.

Симоновић је ухапшен после великог притиска међународних институција, а о његовом хапшењу јавност је обавестио први човек СНС-а и председник државе Вучић.

Младен Саватовић, Н1 Београд

Foto N1

Можда ти се свиди

Оставите коментар