Почетна » Друштвене мреже се усијале од подршке девојци која је проговорила о силовању у школи јахања

Друштвене мреже се усијале од подршке девојци која је проговорила о силовању у школи јахања

Оптужен учитељ

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Након што је једна девојка изашла у јавност са језивим детаљима и у својој исповести за Блиц навела да је са 17 година доживела злостављање од стране М. Ђ. (68), учитеља јахања у Коњичком клубу, њој са свих страна пристижу поруке подршке.

Наиме, учитељ јахања и каскадер М. Ђ. је јуче ухапшен због сумње да је починио кривично дело силовања, покушаји силовања и недозвољене полне радње. Ухапшеног је, наводно, за ова кривична дела оптужило десет девојака, међу којима су и малолетнице.

Девојка која је јавно проговорила о паклу у коњичком клубу и обелоданила кроз који кошмар је прошла, на друштвеној мрежи Инстаграм је написала да је „ћутању дошао крај“.

– Ћутању је дошао крај. Овакви људи су „нормални“ и овакви догађаји се масовно прећуткују у нашем друштву. Захваљујући дивним женама и медијима, ове приче имају шансу да буду испричане, и да жртве доживе неки облик правде – написала је поменута девојка на Инстаграму, па наставила:

– Свим девојкама које су икада доживеле било шта слично: ниси му једина, ниси сама, није океј, није срамота, има ко да саслуша и разуме, има коме да се пријави.

Након ове њене објаве само су се низале речи подршке и захвалности што има толико храбрости да обелодани гнусан период у свом животу.

– Добро јутро, Србијо! Овог јутра је од свега најважније да јавно пружиш подршку овој младој жени и свакој другој девојци која је одлучила да пријави насиље које је проживела – стоји у једној поруци подршке.

Коментари су се тада само низали.

– Подршка, храбра жено. Уз тебе смо свом снагом – пише у једном од коментара, док у другом наводе:

– Дивила ти се и раније на неким другим аспектима јер си дивна особа… А сада ти се дивим на снази! Никад не треба прећутати татве монструозне ствари.

Међу многобројним коментарима, које су јој махом дале припаднице лепшег пола, било је и мушкараца који су јој пружили охрабрење за овај подвиг.

– Храбра жено. Пуна подршка – навео је један младић, а онда су се девојке прикључиле:

– Жао ми је што си прошла кроз тај ужас. Браво за храброст. Браво, ниси сама. Хвала ти до неба, храбра жено.

Подсетимо, подршку жртви пружила је и глумица Милена Радуловић, која је и сама била жртва сескуалног злостављања, али у школи глуме. Она је, подсетимо, пријавила Мирослава Мику Алексића за силовање, након чега је исто учинило још неколико девојака, после чега је Алексић ухапшен, а касније и оптужен пред судом, а суђење је у току.

Подсетимо, девојка је у исповести за Блиц испричала шта је све проживела. Како је навела, крајем 2010. године имала је вечерњи тренинг, а како је следећег јутра чекао још један, одлучила је да преноћи у клубу, што је била уобичајена ствар за јахаче у овом клубу, и жене/девојке и мушкарце.

– Дошао је, почео да ме масира, па да ме приморава на ужасне ствари. Покушала сам да се измигољим, међутим он ме је држао, у том тренутку схватила сам да сам остала потпуно сама с њим у Липовичкој суми у сред ноћи, и да нема ко да ми помогне, да немам кога да зовем, нити куда да бежим. Познато је да је строг човек веома преке нарави. Уплашила сам се да ћу га разбеснети и да ће ме још више повређивати. Онда сам утрнула и само сам желела да се заврши, да прође. Вратиле су ми се и слике првог насртаја, и већ сам кривила себе што сам остала ту да ноћим, као да сам заборавила шта се догодило пре годину дана… Када је прошло, правила сам се да спавам у нади да је то све и да ме током ноћи више неће дирати – навела је девојка која је крајем те 2010. имала 17 година.

 

(Курир.рс)

Можда ти се свиди

Оставите коментар