Почетна » ДРЖАВНИ ТЕРОР У ЛЕШТАНИМА Радници АМСС пребили човека због шлеповања! (ВИДЕО)

ДРЖАВНИ ТЕРОР У ЛЕШТАНИМА Радници АМСС пребили човека због шлеповања! (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Радници Ауто-мото савеза Србије (АМСС) упали су у радионицу Ненада Јанковића у Лештанима и претукли га, бесни што је поправљао аутомобил породице којој се, на путу из Турске ка Немачкој, возило покварило на прилазима Београду.

Овај несвакидашњи догађај десио се у суботу увече, а све су снимиле безбедносне камере испред Јанковићеве фирме АМЦ Спин.

Након што је изашао из Ургентног центра, Ненад Јанковић је за „Вести“ описао шта се догодило пошто су у двориште испред његове радионице дошла три возила АМСС-а из којих је изашло седам бесних младића.

– Породици из Турске покварио се ауди код Бубањ потока и моје шлеп возило их је довукло до радње. Пошто већ 23 године сарађујемо са немачким осигурањем АДАЦ и никада нисмо имали рекламацију, позвао сам их и објаснио о каквом је квару реч, те да је цена поправке 180 евра, са чиме су се сложили. И возач из Турске се сложио са ценом – рекао је Јанковић за „Вести“.

Међутим, у том моменту почињу и Јанковићеве муке. Убрзо су у двориште испред његове радионице дошла три аутомобила АМСС-а.

– Из њих су изашли, колико је мени познато, радници АМСС-а. Били су бесни, а ја сам покушао да им објасним да сам звао АДАЦ и да сам договорио поправку. Објаснио сам им и да је Турчин пристао на поправку и да не знам у чему је проблем. Они су тада почели да се агресивно понашају, да вуку Турчина за руку да пође с њима, али он није пристао. У једном тренутку сам осетио како ме неко удара са леђа и како падам – додаје Јанковић.

Срећом, у том моменту до сервиса је стигао и Ненадов брат близанац Предраг Јанковић.

– Јавили су ми да постоји неки проблем у сервису, а кад сам стигао видео сам петорицу како ми туку брата! Кренуо сам да га браним и успели смо да их натерамо да се повуку. Хтели су да побегну, али сам из два њихова аутомобила узео кључеве и тако их спречио да се одвезу. Покушали су они и да ми отму кључеве, али нисам дао – додаје он.

УПОЗОРЕЊЕ: Снимак је узнемирујући!

Мучки напад с леђа почиње око 35 секунде снимка

После тога, нападачи су се разбежали, а Јанковић је кључеве возила АМСС-а предао полицајцима који су стигли до сервиса.

– Један од људи из АМСС-а је остао и полиција је хтела да му врати кључеве, да може да одвезе возило. То нисам дозволио. Полио сам своје возило бензином и претио да ћу га запалити уколико се не уради увиђај како треба и возила АМСС-а остану где су и била. Убрзо је дошао тужилац и обављен је увиђај. Невероватно је да се овако нешто догоди, и то од радника АМСС-а. Па, ми смо им сваке године плаћали некакву једнократну помоћ за оперативни центар АМСС-а, а тако су нас, у ствари, рекетирали, што смо ми плаћали да бисмо могли да радимо. Ове године је требало да платимо 2,5 милиона динара. Већ 23 године се бавимо овим послом, плаћамо порез држави, али смо доживели да мог брата нападну у његовој радњи, испред његове породице, али и турске породице која се нашла у чуду – додаје Предраг Јанковић.

О инциденту је обавештен и директор немачког АДАЦ у Србији, који је дошао на место напада. Аутомобил турске породице је после напада поправљен и они су наставили пут за Немачку.

Међутим, ниједан од нападача, како незванично сазнајемо, још није ухапшен због овог инцидента. Редакција „Вести“ тражила је јуче и званичан коментар из Ауто-мото савеза Србије, али се АМСС до закључења овог издања „Вести“ није огласио.

Тешке повреде

Ненад Јанковић је у бруталном нападу задобио тешке повреде. Из лекарске документације коју је приложио новинарима „Вести“ види се да је задобио фрактуру носа, као и преломе палца на руци и нози. Сломљена му је, такође, и јагодична кост, угруван је, а задобио је и повреде врата због којих мора да носи ортопедску крагну.

 

Заплењена возила

Два возила АМСС-а која су остала на месту напада одшлепована су на полицијски паркинг у Калуђерици. Она се третирају као докази и засад није јасно колико дуго ће бити ван употребе.

Б.Ђокић, Вести

Можда ти се свиди

Оставите коментар