Почетна » Два ротвајлера напала жену на градском тргу у Чачку

Два ротвајлера напала жену на градском тргу у Чачку

Повређене две особе

од Други Пишу
0 коментар

На градском тргу у Чачку два власничка пса расе ротвајлер напала су мањег пса који је био у пратњи своје власнице, а затим су нанели повреде и њој, када је покушала да заштити свог љубимца. „Према информацијама које смо ми добили из Полицијске управе у Чачку, јуче се догодио инцидент у коме су повређене две особе.

Власница пса и младић који је покушао да јој помогне када су њеног пса напала два ротвајлера. Нажалост, то није први пут да се такве ствари дешавају. Ми смо претходних дана имали пријаву и успели смо да решимо проблем. Имали смо ситуацију са једним средњеазијским овчаром који је такође правио проблеме по граду.

То је огроман пас који је заклао неколико власничких паса”, рекао је за Танјуг Александар Максимовић, руководилац РЈ „Зоохигијена” ЈКП „Комуналац”Чачак. Он је додао да ово нису изоловани случајеви и да се најчешће ради о власничким псима, односно, како каже, неодговорном валсништву, када власници не обезбеде адекватне услове, одговарајуће двориште, па тако пси успевају да се нађу на јавним површинама и долази до сличних инцидената.

„То изазива и страх код наших суграђана, па често имамо и неосноване позиве због паса који нису агресивни. Овде се ипак ради о псима који су нам познати од раније, ми смо их хватали, али пошто имају власника ми смо их уз одређену накнаду враћали власницима”, закључио је Максимовић. Из чачанске Хитне помоћи потврђују да су током јучерашњег дана примили три пацијента са повредaма које су им нанели пси. „Јавила су се три пацијента због уједа пса. то је било у периоду између 22 сата и поноћи. Једна пацијенткиња старости 44 године имала је повреде у пределу подлактице и у пределу лица.

Пацијенткиња старости 23 година имала је повреде у пределу шаке и пацијент старости 44 године имао је повреде у пределу подлактице. Сва три пацијента су прегледана у нашој служби, збринуте су повреде и упућени су у чачанску Општу болницу хирургу на даље збрињавање”, рекла је за Танјуг начелница службе Хитне помоћи чачанског Дома здравља Јелена Тодоровић. Из Опште болнице је потврђено да су током ноћи примили пацијенткињу која је задобила лакше телесне повреде приликом уједа пса, али да је након обраде повреда пуштена на кућно лечење, преноси Танјуг.

 

Политика

Можда ти се свиди

Оставите коментар