Почетна » ЕПИЛОГ ЛЕЖАЊА У ЗАТВОРУ Мајци малог Ђорђа два милиона динара!

ЕПИЛОГ ЛЕЖАЊА У ЗАТВОРУ Мајци малог Ђорђа два милиона динара!

од admin
0 коментар

Марина Андрејић, која је под сумњом да је убила свог сина Ђорђа у затвору провела 703 дана, добила је тужбу против државе која мора да јој исплати два милиона динара са законском затезном каматом, због душевне боли.

Апелациони суд у Крагујевцу преиначио је пресуду Вишег суда у Пожаревцу којом је у целини био одбијен захтев Марине Андрејић из села Мајиловац у општини Велико Градиште за накнаду штете и усвојио њен захтев за накнаду нематеријалне штете за претрпљену душевну бол због неоснованог притвора од 27. јула 2010. до 3. јула 2012. године.

Суд је, такође, обавезао Републику Србију да јој исплати износ од два милиона динара са законском затезном каматом.

Đorđe Andrejić

Према речима њеног адвоката Србе Стојановића, тај износ је понижавајући.

– Она је у затвору провела 703 дана и испада да јој дневно припада по 2.800 динара за сваки дан незаконитог притвора. Ми смо за 703 дана тражили укупно 16.881.000 динара, каже Стојановић и додаје да ће он користити даља правна средства ради заштите Марининих права, па ако треба, и пред међународним судом.

Марина: Желим истину

– Само желим да знам истину. Ако је мој Ђорђе жив, да га видим, а ако није, да сазнам шта му се десило – рекла је за „Ало!” Марина Андрејић. О Ђорђу нема ни трага ни гласа од јула 2010. године. Тада је имао 13 година и са мајком је кренуо на њиву. Ђорђе је нестао, а она је после неколико дана ухапшена због сумње да га је убила.

С. М.     Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар