Почетна » ФАНАТИЦИ Зилоти опет зову децу да их уче рату

ФАНАТИЦИ Зилоти опет зову децу да их уче рату

од admin
0 коментар

Припадници Српске истнске православне цркве (зилоти) пре пар дана објавили су нови позив за Светолазарев омладински камп, где деца обучена у војничку униформу уче да пуцају из реплика калашњикова.

Иако је прошле године после писања „Блица“ велики број институција осудио камп, ништа није урађено да се његов рад забрани.

Сцене где дечаци и девојчице раде склекове, спавају у пећини и све то обучени у војничку униформу су само неке од активности која ће деца и ове године упражњавати у кампу на Јужном Кучају. Родитељи који пријаве своју децу требало би да плате 50 еура за учешће.

У МУП-у кажу да су прошле године обављени су разговори и прикупљена обавештења и од организатора и од родитеља учесника кампа. Ипак, нажалост даље од тога се није отишло.

Прошле године у јулу, СИПЦ (зилоти) је организовала Светолазаров православни омладински камп (СПОК) на Кучајским планинама, где су дечаци и девојчице узраста од седам до 17 година живели у војничким условима у природи. Камп је прошле године коштао узмеђу 30 и 50 евра.

СИПЦ је назив за неканонску и непризнату православну цркву која од 1995. делује у Србији. Они су православни фундаменталисти којима је главна идеологија антиекуменизам против католика, али и прекид свих контаката с другим хришћанима. Сматрају и да је православна црква пала у јерес. Први човек СПИЦ-а је Немања Станковић, познатији као епископ Акакије.

 

(blic)

Можда ти се свиди

Оставите коментар