Почетна » Галоња првостепено осуђен због напада на студента Карановића

Галоња првостепено осуђен због напада на студента Карановића

од Други Пишу
0 коментар

Јуче је пред Основним судом у Бачкој Паланци објављена првостепена осуђујућа пресуда Петру Галоњи званом Пепа.

Петар Галоња

Петар Галоња Пепа првостепено осуђен на начин што му је изречена условна осуда, тако што је утврђена јединствена казна затвора у трајању од 8 месеци и истовремено одређено да се ова казна неће извршити уколико окривљени за време од 2 године не учини ново кривично дело. Окривљеном је и изречена мера забране приласка оштећеном Стефану Карановићу. Галоња је првостепено осуђен због кривичног дела лака телесна повреда, квалификовани облик и због кривичног дела угрожавања сигурности, основни облик.

Ова осуда значи да у наредних 5 година окривљеном Петру Галоњи не може више бити изречена Условна осуда, уколико почини ново кривично дело. Јавно тужилаштво у Бачкој Паланци уложиће жалбу на првостепену пресуду у погледу кривичне санкције, јер тражи годину дана затвора за оптуженог Галоња Пепу.

  • Поздрављам сваку одлуку суда у погледу кривичне санкције јер смтарам да суд, као непристрасан орган, најадектватније може да оцени да ли је иста адекватна. Међутим, ово је тек прво полувреме а можда и 1/3 „утакмице“, те не бих да прејудицирам. Следи поступак пред Вишим судом у Новом Саду. Презадовољан сам завшним речима Јавног тужиоца и мог пуномоћника адв Владимира Вучинића из Београда, а за судију Рајка Поповића имам посебно и само речи похвале у погледу стручности. Такве судије увелико завређују републички ранг, изјавио је Карановић за Жиг инфо

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар