Почетна » Обележена годишњица убиства новинара Милана Пантића из Јагодине

Обележена годишњица убиства новинара Милана Пантића из Јагодине

од admin
0 коментар
jag2

Дописник Вечерњих новости из Јагодине Милан Пантић убијен је 11. јуна 2001. године „ударцима тупим предметом у главу“ у улазу зграде у којој је живео са породицом, док се рано ујутру враћао из продавнице.

Пантић је писао о корупцији и криминалу у Јагодини и том делу Србије. Налогодавци и убице до данас нису откривени.

 

Међу присутним колегама у Јагодини био је и новинар Милан Јовановић, коме је у децембру 2018. године запаљена кућа а као главни осумњичени налогодавац је означен Драгољуб Симоновић, бивши председник ГО Гроцка и ОО СНС-а.

jag2

Јовановић је тешко поднео временске прилике, те није могао да одржи говор. Оно што је Јовановић хтео да поручи присутнима и јавности, преносимо у целости:

Звао се као и ја – Милан, мој имењак. Писао је о корупцији, привредном криминали, нелегалним приватизацијама. Баш као и ја. Својим текстовима је дирнуо у приватне интересе локалних моћника, навикнути на лако и бахато пуњење сопствених џепова лоповлуком.

Баш као и ја.

Зато су ти моћници решили да унајме убице који ће да уклоне препреку која им стоји на путу даљег богаћења. Још једна сличност са мном. Милан Пантић је убијен испред свог стана. Ја сам, за сада имао више среће и ту се само разликујемо. Преживео сам напад за разлику од Милана, Славка Ђурувије, Даде Вујасиновић.. Налогодавца мог убиства одмах сам јавно открио, Милан Пантић, Ђурувија, Дада Вујасиновић то не могу да ураде. Зато то морамо ми да урадимо уместо њих. Морамо да се побринемо да за њихову смрт неко одговара, да оне не остану не разјашњене, да не остану само број у полицијској архиви.

Зато докле год полиција, тужилаштво и сви остали не ураде свој посао, ми новинари да ове случајеве изнова чинимо актуелним, да на њих подсећамо и да не дозволимо да их прекрије вео времена а да починиоци и налогодавци никада не буду откривени.

Ми морамо да будемо глас мртвог Милана Пантића. То дугујемо Милану, то дугујемо његовој породици, друштву али пре свегља то дугујемо себи самима ако желимо да будемо достојни своје професије. Ово убиство, као и сва остала нису нерешива, само треба дати одрешене руке полицији и тужилаштву. Они су способни да то реше, ако политичари не буду правили опструкцију и ометали истрагу.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар