Почетна » Хаос на суђењу за Савамалу: Наш новинар избачен из суднице

Хаос на суђењу за Савамалу: Наш новинар избачен из суднице

од admin
0 коментар

 

Наиме, и поред тога што је редакција портала Нова.рс уредно обавестила суд да ће наша новинарка присуствовати главном претресу у својству јавности, што је такође од суда захтевао и представник фирме “Транспорт перони”, судија Жанка Радић није желела да допусти присуство јавности у судници, истичући да за то немамо дозволу председника суда.

Иначе, у одговору који је суд раније данас упутио нашој редакцији на захтев за акредитације, наведено је да прецизирамо само оно што се односи на наш захтев за фотографисање, док о присуству новинарке није било ни речи. Самим тим редакција је сматрала да се присуство новинарке ни не доводи у питање, с обзиром на то да ни један суд у Београду не тражи акредтацију за присуство јавности – на јавном суђењу.

Судија Радић, је очигледно, имала другачије тумачење, или пак – намере.

Владимир Марковић, представник оштећеног друштва, покушао је да убеди судију да присуство новинара не може бити спорно по закону, а након што је она одбила да их пусти у судницу, уследио је захтев за њено изузеће. Суђење је због тога прекинуто, а биће настављено након што председник суда одлучи о том захтеву.

 

Подсетимо, због бесправног рушења у Херцеговачкој улици у центру Београду нико никада није одговарао, а ни после четири године нису идентификовани фамозни фантоми који су те вечери упали са багерима у овај кварт. Председник Републике Србије Алексадар Вучић изјавио је да иза овог чина стоје “комплетни идиоти”, а потом и градска власт Београда.

Ипак, истрага о правим кривцима још увек тапка у месту.

Тања Миловановић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар