Почетна ОсталоХроника ХЕРОЈ ПОЛИЦАЈАЦ: Извукао сам бебу из смрсканих кола!

ХЕРОЈ ПОЛИЦАЈАЦ: Извукао сам бебу из смрсканих кола!

од admin
0 коментар

Аутомобил је ударио у наш аутобус и слетео у канал. Чуо сам плач детета из тих кола и узео га у наручје, прича полицајац Александар Ђорђевић после судара „фијата“ и аутобуса МУП, погинули су возач „фијат стила“ Горан Вртача и жена Јадранка, док су њихова деца Вања (11) и Сава (1) повређена

БЕОГРАД – „Фијат стило“је ударио у наш аутобус и слетео у канал. Изашао сам и чуо плач детета из „фијата“. Узео сам дете у наручје и истрчао на пут. Тек шести аутомобил ми је стао и кренули смо ка болници.

Овако прича храбри полицајац Александар Ðорђевић (42), после тешке саобраћајне несреће на Ибарској магистрали, у којој су погинули возач „фијата“ Горан Вртача (48) и његова супруга Јадранка (40) из Београда, док су њихова деца једанаестогодишња Вања и петнаестомесечни Сава задобили лакше повреде.

Мајка бебе одмах умрла

До удеса је дошло када је „фијат стило“, у коме се налазила четворочлана породица Вртача, из непознатог разлога прешао у супротну траку.
– „Фијат“ је директно ударио у аутобус у коме су се налазили радници МУП. С обзиром на то да је нагло скренуо и да није било трагова кочења, могуће је да је возач заспао. Потом је слетео у канал. Супружници су погинули на лицу места, док су деца пребачена у болницу – каже саговорник из истраге.

У саобраћајној несрећи задесио се и начелник Управе за образовање Александар Ðорђевић, који се налазио у аутобусу. Он је спасао петнаестомесечну бебу која се налазила у аутомобилу.
– По заустављању аутобуса, брзо сам изашао и видео на путу жену која је давала последње знаке живота. Пришао сам јој и схватио да је озбиљно повређена – рекао је Ðорђевић. Он наводи да је пришао аутомобилу и чуо плач бебе, који је допирао испод возила.
– Спустио сам се у канал, испод аутомобила, и у њему видео бебу која је плакала. Узео сам дете, плашио сам се да можда нема неке унутрашње повреде, и одмах изашао на пут, тражећи од возача возила која су била заустављена иза аутобуса да нас превезу до најближе здравствене установе – изјавио је Ðорђевић и додао да их је тек власник шестог аутомобила из Старог Бечеја пребацио до Хитне помоћи у Горњем Милановцу.
– Био сам бесан и разочаран јер нико није хтео да нас прими у ауто и превезе. Тек је власник шестог аутомобила показао људскост, господин Ференц из Старог Бечеја, који нас је одвезао до Хитне помоћи у Горњем Милановцу – наводи Ðорђевић и додаје:

Деца су добро

– Током пута стрепео сам да што пре стигнемо и да беба буде добро. Молио сам Ференца да вози опрезно и безбедно, посебно имајући у виду да је на задњем седишту превозио супругу и њихову бебу. По доласку, медицинска екипа је преузела бебу и, када сам сазнао да је добро, као отац двоје деце, био сам срећан човек јер сам успео да спасем млад живот.

У несрећи лакше је повређено и троје путника из аутобуса МУП, који су путовали у Бечиће.

Црни биланс
СЕРИЈА УДЕСА У АВГУСТУ

10. август – комби ударио у аутобус на ауто-путу код Пећинаца, троје погинуло, седморо повређено
10. август – Милева Ковачевић из Темерина погинула у судару на Жабљаку
9. август – двоје деце погинуло, осморо повређено у судару шест возила код Велике Плане
2. август – браћа Невен и Недељко Ђукић тешко повређени кад је на њихов „ауди“ на наплатној рампи „Наис“ налетео шлепер
1. август – Код Ђевђелије погинула три члана породице свештеника Радивоја Панића кад су кренули на летовање у Грчку

Hrabro srce... Spasilac Aleksandar Đorđević

Очајна баки Зори Вртач погинули син и снаја
ОСТАЛИ СУ МИ САМО УНУЦИ

Зора Вртача, мајка страдалог Горана, каже за Курир да се чула са сином пре несреће.
– Са сином и снајом последњи пут чула сам се у понедељак у два сата по подне. Рекли су ми да су ручали на Жабљаку, одморили се и крећу ка Београду – каже за Курир Зора. Према њеним речима, Горан и Јадранка су били са децом на летовању у Шушњу у Црној Гори, отишли су тамо 2. августа. Чак је и ауто позајмио од друга како би отишао са децом на море. Чули смо се током пута, све је било у реду – испричала нам је уплакана Зора.

Она објашњава да је син већ неко време био незапослен, док је снаја Јадранка радила у вртићу.
– Да је бар једно од њих преживело, па да остане са децом – рекла нам је наша саговорница.

Марина Лопичић   Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар