Почетна » Колувија остао без главног адвоката: Зора Добричанин напустила случај Јовањица

Колувија остао без главног адвоката: Зора Добричанин напустила случај Јовањица

од admin
0 коментар

 

Како сазнајемо, адвокат и оптужени су престали да сарађују на заједничку иницијативу. Добричанин Никодиновић је од самог почетка у поступку за „Јовањицу“, а на којој је крајем 2019. године заплењена већа количина опојне дроге.

Вест о престанку заступања Колувије потврдила је Добричанин Никодиновић за Нова.рс.

„Колувија и ја у овом тренутку имамо различите ставове у погледу даље концепције одбране и око тога смо се разишли. Сад је тако“, рекла је кратко за наш портал Добричанин Никодиновић.

Подсетимо, сем ње, првоокривљеног Колувију заступају адвокати Светислав Бојић, али и функционер Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић. Ђукановић је у јавности познат и као човек који заступа људе, односно ангажован је у предметима који воде ка врху власти.

Тако је недавно постао адвокат некадашње државне секретарке МУП Дијане Хркаловић, док су њени ранији браоници – Сеад Спаховић, Ненад Тасић и Ахмед Делимеђац, отказали јој пуномоћје. Хркаловић је својевремено била десна рука министра Небојше Стефановића.

Два поступка за „Јовањицу“

Иначе, за случај “Јовањица” сазнало се крајем новембра 2019. када је на истоименом имању заплењена рекордна количина наркотика. Надлежне службе су о рекордној заплени јавност известиле тек након што је политичар Мирослав Алексић на конференцији говорио о њој, и то две недеље касније.

Протеклих година у више наврата се говорило да производња на “Јовањици” није могла да се одвија без знања државног врха, о чему сведоче дозволе које је имање добијало од министарстава, али и чињеница да су га радници безбедносних служби обезбеђивали, као и високи фунционери државе посећивали.

Иначе, против Колувије се води још један поступак пред Специјалним судом у Београду. Такозвана „Јовањица 2“ је други поступак за случај заплене готово четири тоне дроге на имању „Јовањица“ у околини Старе Пазове, још у новембру 2019. године.

Као организатор је оптужен Предраг Колувија, а суди се и полицајцу Милану Кендији, бившем начелнику Одељења за обезбеђење одређених функционера и објеката Министарства унутрашњих послова, Зорану Баштовановићу, бившем шефу одсека за Београд Одељења за корупцију, као и радницима БИА Радовану Бојовићу, Алекандру Тошићу и Браниславу Радовановићу.

Тања Миловановић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

fourteen − twelve =