Почетна » Инспектор Слободан Миленковић неће сутра сведочити у поступку „Јовањица“: На челу његовог новог обезбеђења Гашићев човек

Инспектор Слободан Миленковић неће сутра сведочити у поступку „Јовањица“: На челу његовог новог обезбеђења Гашићев човек

од Други Пишу
0 коментар

Зденко Томановић, адвокат инспектора Слободана Миленковића и Душана Митића, који су разоткрили аферу „Јовањица“, потврдио је за Н1 да инспекторе од синоћ чувају припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ).

Оваква заштита инспекторима је додељена након што су одбили да их обезбеђује Јединица за обезбеђење одређених личности и објеката (ЈЗО), која им је била предложена након што су Миленковић и Митић у петак, 1. септембра затражили физичку заштиту због нових информација да им се спрема ликвидација и да је план за ликвидацију прихватио један нарко клан, а имена шефова тог клана доставили су надлежним органима.

Обезбеђење ЈЗО инспектори су одбили због тога што је, између осталог командант ЈЗО-а Марко Кричак близак врху полиције и самом министру Братиславу Гасићу.

Инспектори Миленковић и Митић су заштиту САЈ-а добили пре свега захваљујући подршци дела српске полиције, који су били уверени да је инспекторима у овом тренутку потребна таква врста „елитне“ заштите.

Овим поступком МУП-а потврђено је да су животи инспектора заиста угрожени, а не како су од тренутка њихових пријава појединци спекулисали да то није тачно, пре свега из најближег окружења Предрага Колувије, власника имања „Јовањица“ на ком су инспектори открили једну од највећих плантажа марихуане у Европи.

Н1 сазнаје да ће у среду, 6. септембра у судском поступку сигурно сведочити инсектор Милан Исаков, док је врло извесно да се инспектор Миленковић неће појавити због својих здравствених проблема.

Подсетимо, Исаков је заједно са Миленковићем 13. новембра 2019. због бахате вожње зауставио аутомобил у ком се налазио Колувија, који се представио као колега и показао службену легитимацију за коју је вештачењем утврђено да је лажна.

И не треба заборавити да је Милан Исаков са још једним колегом у октобру прошле године био ухапшен и у притвору провео 30 дана због сумње у злоупотребу положаја и да су малтретирали две особе. Медији су тад писали да су врху полиције и Сектору унутрашње контроле неколико недеља пре њиховог хапшења стигла обавештења да се траже разлози да се ухапсе бар неки припадници Четвртог одељења, којим је тада руководио Слободан Миленковић, који је разоткрио „Јовањицу“.

Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC, Nova.rs

Н1/Нова

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар