Почетна ОсталоХроника ИСПОВЕСТ МАЈКЕ КОЈОЈ ЈЕ БЕБА УМРЛА У СТОМАКУ Лекар ми је рекао: „Крив сам, не знам шта се десило“

ИСПОВЕСТ МАЈКЕ КОЈОЈ ЈЕ БЕБА УМРЛА У СТОМАКУ Лекар ми је рекао: „Крив сам, не знам шта се десило“

од admin
0 коментар

Драгана Кркић (33) из Ћићевца отишла је пре недељу дана у општу болницу у Крушевцу да се породи, али јој је беба умрла у стомаку док је чекала да лекари нађу слободан термин за порођај.

У исповести за „Ало!“, Драгана Кркић каже да је четири дана молила лекаре да је породе јер је имала благо повишену температуру и мучнину, као и јаке болове у стомаку и препонама, али да су је у операциону салу однели тек када су на ултразвуку видели да је беба мртва.

– Трудноћа је текла нормално свих девет месеци, а термин за порођај био је 10. децембар. У болницу сам отишла у петак, 9. децембра, по договору са др Зораном Хаџи Ранђеловићем, да ме приме уочи заказаног царског реза. На прегледу је потврђено да су бебина плућа и срце, као и плодова вода, у реду. Доктор ми је рекао: „Иди кући и дођи у понедељак, није то ништа хитно”. У понедељак ми је сестра дрско рекла да је доктор завршио дежурство и отишао кући. Када сам га позвала, рекао ми је: „Сада ћу да сиђем“, и појавио се само накратко, а онда је послао другог доктора на пријем. Урадили су ми ЦТГ преглед и утврдили да су срчани тонови бебе у реду. Убрзо сам добила повишену температуру, па су ми рекли: „То није висока температура, заштићена си антибиотицима. Сачекаћемо да спадне температура“, с тешком муком прича Драгана Кркић, која се под седативима опоравља у болници.

Драгана каже да је у уторак имала главобољу и мучнину и да се одмах пожалила дежурној сестри.

– Молила сам сестру да зове доктора, говорећи јој: „Глава ми се пали, осећам да имам температуру!“. Тражила сам термометар, али ми је она одбрусила да се смирим. Стање ми се погоршало у среду, када су почели јаки болови у стомаку и препонама. Нисам могла да се померам од грчева! Увече, око 18 сати, поново сам звала дежурну сестру и тражила да зове докторе, али ми је дрско рекла: „Лези ту и одмарај! Нема никога, сви су у сали!“. Дала ми је антибиотик и „диклофенак“ за болове. Вече сам провела презнојавајући се у најстрашнијим мукама. Када су болови мало попустили, око 22.30, устала сам да се истуширам, али се сестра поново извикала на мене: „Гаси светло и спавај!“. Нико од лекара те ноћи није дошао да ме обиђе – каже Драгана и тврди да се њена агонија наставила и наредног дана.

– Устала сам поново са главобољом и мучнином. Доктора Хаџи Ранђеловића сам видела у јутарњој визити и одмах га питала: „Што ме не порађате, шта чекате?! Лоше ми је!“. Међутим, главну реч је водила друга докторка, која је рекла: „Сада си без температуре, сутра радимо царски рез“. Мој доктор је само рекао да ми ураде ЦТГ преглед. На том прегледу се испоставило да не могу да ухвате бебине откуцаје срца.

Однели су ме на ултразвук и одмах сам видела да су се лекари чудно погледали. Докторка Рушка је мом лекару рекла: „Зоране, гледај у екран.“ Питала сам је панично: „Је л‘ то нешто није у реду?!“, на шта ми је она узвратила: „Нажалост, није, нема акције.“ Онесвестила сам се од шока и поново се пробудила у соби док су ми давали ињекције за смирење. Вриштала сам на њих од муке и беса: „Зашто сте сто урадили?! Убили сте ми бебу! Порађајте ме док и ја не умрем од сепсе, код куће ме чека мало дете!“ – огорчено прича Драгана Кркић, која каже да су је у операциону салу одвели тек када је начелник то наредио, али да је за њену девојчицу, тешку 3,5 килограма, било касно.

– Крив сам, не знам шта се десило. Мораш да ме схватиш и прихватиш ситуацију, колико год трагична била. Рекао ми је: „Мене су могла да згазе кола на улици и да те не породим“. На моју опаску да би ме у том случају породио неко други, узвратио је: „Замисли да је дете рођено са неком аномалијом и да је због тога умрло или да је живело пет-шест година и да су га после тога ударила кола!“ – огорчено препричева Драгана лекарове „речи утехе“.

Породица Кркић је против болнице и лекара поднела кривичну пријаву због сумње да су извршили тешко дело против здравља људи. По налогу тужилаштва, болницу ће поводом овог трагичног случаја данас посетити и здравствена инспекција, која ће испитати све околности овог случаја.

Доктор без кометара

Доктор Зоран Хаџи Ранђеловић потврдио је у изјави за „Ало!“ да се у њиховој болници догодио несрећан случај. На наше питање зашто Драгану Кркић нису одмах породили и како је дошло до компликација услед којих је беба умрла у стомаку, он је одбио да одговори. Када смо га питали да ли је против њега поднета кривична пријава, он је кратко рекао: „То је тачно, ништа више не могу да вам кажем.“

Ало/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар