Почетна » ИСПОВЕСТ МАЈКЕ УБИЦЕ ДЕЦЕ ИЗ ТУЗЛЕ „Осетила сам да ће се нешто десити“

ИСПОВЕСТ МАЈКЕ УБИЦЕ ДЕЦЕ ИЗ ТУЗЛЕ „Осетила сам да ће се нешто десити“

од admin
0 коментар

У засеоку Крџалићи код Липнице, где се налази породична кућа Несада Дједовића, који је у среду убио својих двоје деце, живи његова мајка Несиба.

Несиба прича како је кобног дана, заједно са сином Несадом, отишла до насеља Плане по дјецу.

– Било ми је лоше у последње време, задњих седам дана осећала сам као да ће се нешто десити. Да ми је да видим децу. Нисам их видела четири месеца. Отишла сам са Несадом по њих. Када су ишли према мени, раширили су руке и загрлили ме. Викали су: ‘Лепа моја нена драга, јесмо те пожелели’. Кажем: ‘Срце моје драго, и ја сам вас.’ – присећа се Несиба, пише Фактор.ба.

Када су стигли до места Букиње, наводи она, Несад ју се питао да ли има новац да плати такси до куће.

Казала је да има, те да је изашла из аута. Деца су јој махнула рукама.

– Син ме је ухватио за руку и казао: ‘Хајде мама кући, немој се бринути. Одмори се код куће. Ја одох мало прошетати.’ Питао је децу где да иду. Они су казали да желе у играоницу у ‘Бинго’ – говори нам Несиба, која је с комшијом аутом дошла до скретања за Крџалиће.

За трагедију је сазнала тек сутрадан јер нико није смео, због њеног здравственог стања, да јој каже истину.

Тог дана су Несада звали на телефон, али је телефон био искључен.

– Навече ми је почео долазити народ. Говорили су како су чули да је Несад имао судар. Ноге су ми отказале. Долазе и друге комшије. Рекла сам им: ‘Што ми долазите, то се нешто десило са мојим сином?’ Мати ко мати, свака има инстинкт свој. Они шуте. Нико ми до ујутро није хео казати – говори нам ова мајка.

Ујутро су у кућу стигле бројне комшије. Један од њих јој је рекао: „Морам ти истину казати“. Рекао је да је Несад настрадао на Репушевцу код гробља.

– Каже: ‘Причат ће ти Захид, од моје заове син.’ Загрлио ме и каже: ‘Баба, неће, јел де, плакати?’ Нећу плакати ако није каква туга. Ако је шта опасно, плакало би и дрво и камен. Каже: ‘Ја ти морам рећи да је Несад отишао на Репушевац и да је пуцао у децу и у себе.’ Шта, рекох, драги, Захиде? Јесу ли живи? Рекао је: ‘Ја ти не могу крити, деца су подлегла, а у Несада је живот у опасности.’ Више ништа нисам знала – испричала нам је Несиба.

mesto tragedije

место трагедије

У тузланском насељу Плане, испред локалне џамије, јуче је, уз присуство чланова родбине, пријатеља и комшија, клањана џеназа седмогодишњем Амару и његовој сестри 11-годишњој Мелиси Дједовић, које је у среду навече убио њихов, отац Несад.

Подсећамо да се ова незапамћена породична трагедија догодила у среду, на регионалном путу Липница – Доња Ободница код Тузле.

Дједовић је своју децу одвезао у ауту до места Репушевац, те је деци испалио по један хитац у главу, а потом пуцао себи у главу.

Девојчица је преминула на месту док је Амар издахнуо у колима Хитне помоћи на путу до болнице.

Убица је смештен на Клинику за анестезиологију и реанимацију, а његов живот виси о концу.

Фактор.ба/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

twelve − 6 =