Почетна ОсталоХроника ИСПОВЕСТ ОЦА ИЗ ВИНЧЕ Упуцали су мог сина јер ме је бранио

ИСПОВЕСТ ОЦА ИЗ ВИНЧЕ Упуцали су мог сина јер ме је бранио

од admin
0 коментар

СКОЧИЛИ су на мене и почели да ме ударају металном штанглом по глави, син је притрчао да ме одбрани и само сам чуо пуцањ. Пао је на земљу, а крв је шикнула на све стране.

Ово нам за „Новости“ прича видно потресен Љубомир Ристић, чији је син Драган рањен у тучи која се десила у недељу у београдском насељу Винча. Љубомир је задобио лакше повреде главе, а двојица нападача, браћа И. З. (18) и Душан Зелац (23) и даље су у бекству.

Према речима Ристића, власника продавнице која се налази у Винчанској улици, до окршаја је дошло када је замолио И. З. (18) да успори са вожњом мотоцикла поред локала.

– Возикао се не обраћајући пажњу ни на нас који седимо, а камоли на децу која су се играла на крају улице. Подизао је и велику прашину, па смо покушали да му скренемо пажњу да смањи брзину. Ипак је ово насеље – објашњава нам повређени Ристић док рукама придржава главу.

Млађи од двојице браће није прихватио молбу, већ је наставио са вожњом појачаном брзином. Након одређеног времена зауставио се испред локалне продавнице где је седело неколико људи и питао власника да ли има неки проблем. На то му је Љубомир одговорио да се смири. Видно изнервиран, И. З. је сео на мотоцикл и упутио се у непознатом правцу.

После петнаестак минута довезао се назад са старијим братом Душаном. Зауставили су се испред објекта, излетели из аутомобила и напали Ристића.

– Мирно смо седели када је аутомобил нагло стао и направио облак прашине за собом. Истрчали су, оборили ме на земљу и ударали по глави. Покушао сам да се заштитим рукама, а онда се син изненада појавио – са сузама у очима објашњава Љубомир и додаје да се сећа само сина који је лежао на асфалту.

Након пуцњаве браћа су села у аутомобил и упутила се у непознатом правцу. Очевици који су се затекли у тренутку несреће само су чули пуцањ, нико није приметио да се посегло за оружјем.

– Проблематична је то породица, са њима стално нека невоља. Нико се у комшилуку не дружи са њима – правда се комшиница.

Драган је са прострелном раном на левој страни стомака колима Хитне помоћи превезен у Ургентни центар. Након операције његово стање је стабилно и нема озледе виталних органа. Отац је задобио повреде главе, и на одељењу неурохирургије указана му је помоћ након чега је пуштен на кућно лечење.

ОДРАНИЈЕ ПОЗНАТИ ПОЛИЦИЈИ

КАКО „Новости“ незванично сазнају, осумњичени за којим се још трага одраније су познати полицији. Њихов отац налази се такође у бекству након што је уз условно пуштање из затвора насилно скинуо наногвицу и побегао из земље.

 

Ј. Д. Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар