Почетна » Исповест полицајца кога је на Теразијама ранио Ирачанин: Телом сам заштитио лопова!

Исповест полицајца кога је на Теразијама ранио Ирачанин: Телом сам заштитио лопова!

од admin
0 коментар

Слободан Арсић 27. рођендан прославља у Ургентном. На његов храбри поступак највише поносни отац Благоје, полицајац у пензији, и сестра Јасмина, однедавно колегиница

ДОК смо пролетали кроз стакло ни секунду нисам помислио на себе, него да њега заштитим. И да се сутра иста ситуација понови, не бих се двоумио ни за тренутак да реагујем. Мада бих можда био пажљивији…

Овако своју причу започиње полицајац Слободан Арсић, који је у уторакповређен док је савладавао Ирачанина Калифа Софија, након разбојништва у центру Београда. У драматичној потери Арсић је сустигао лопова, па су, док су се рвали, обојица пролетели кроз излог у Дечанској улици.

Овај храбри младић 18. фебруара прославља 27. рођендан, на одељењу ортопедије Ургентног центра у Београду где се опоравља од повреде. А, највећу подршку проналази у оцу Благоју и сестри Јасмини који знају шта значи носити униформу. Наиме, отац Благоје је полицајац у пензији и сада ради као обезбеђење у једној фирми, а сестра Јасмина је однедавно у МУП-у.

Подсетимо, Арсић је са двојицом колега био на задатку у цивилу када је зачуо глас продавачице из фото-студија у пасажу на Теразијама како зове у помоћ и виче: „Ухватите лопова.“

– Човек, за кога смо прво мислили да је Ром, трчао нам је у сусрет – препричава Арсић. – Потрчали смо ка њему, вичући: „Стани полиција!“. Окретао се ка продавачици која је јурила за њим, али није видео да и ми трчимо ка њему. Кад нас је спазио, покушао је да побегне у Дечанску.

Слободан је био бржи од колега, па је разбојника први дохватио за рукав. Ирачанин је покушао да га одгурне, па су, после краћег рвања обојица пролетела кроз излог Националне службе за запошљавање.

– Стакло се сручило на нас. Заледио сам се док смо пролетали кроз излог. Разбојника сам заштитио својим телом. Молио сам Бога у том тренутку само да је он добро. На срећу, задобио је само малу посекотину испод левог ока. Срче је било свуда око нас. Дохватио сам га и предао колегама који су стигли у том тренутку. Тек онда сам постао свестан колику рану имам на бутини.

Тог тренутка полицајци су приметили нож „скакавац“, кога је Софи Калиф имао код себе. Шта би било да је њиме Ирачанин замахнуо, овај храбри младић каже да о томе не жели ни да размишља. Био је сав у крви и у страху да му артерија није повређена, да не искрвари. Колеге из саобраћајне полиције које су се ту нашле, каишем су му повезале ногу.

– У оваквим ситуацијама не размишљам о последицама већ да извршим своју дужност – искрен је Арсић. – Мада, тата често напомиње да не би требало толико да се јуначим и ризикујем.

Слободан се нада да ће до краја дана бити отпуштен из болнице и да ће са породицом и пријатељима, уз торту, да прослави рођендан у породичном стану у Жаркову. Као доказ храбрости, овом хероју остаће ожиљак од ране дубоке скоро пет центиметара и више од десет шавова.

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ У УНИФОРМИ

СЛОБОДАН ради као полицајац скоро четири године. И протеклог месеца био је награђен за постигнуте резултате.

– Никада се нисам покајао што сам изабрао овај позив. Поносан сам на своју униформу. Волим полицију и овај посао који нимало није лак. И увек ћу ставити живот других испред свог.

С. Б. Милошевић   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар