Почетна » Иван (32) изненада умро, а његово тело данима било у капели јер породица није имала новца: Сахрањен захваљујући солидарности житеља леве обале Дунава

Иван (32) изненада умро, а његово тело данима било у капели јер породица није имала новца: Сахрањен захваљујући солидарности житеља леве обале Дунава

од Други Пишу
0 коментар

Житељи насеља са леве обале Дунава показали су поново да имају огромно срце и да су ту једни за друге када је помоћ најпотребнија. Овај пут ујединила их је смрт Ивана С. (32) који је изненада преминуо услед можданог удара, а како његова породица није имала новца за сахрану, захваљујући великој солидарности грађана леве обале Дунава новац је сакупљен и Иван је сахрањен данас у 13 часова на Новом гробљу.

На Инстаграм групи „Група Крњача, Котеж, Борча, Овча, Падинска скела“ као и на Фацебоок групи „УГ Котеж“, јуче је објављен апел у којем се моле сви они који прате ове странице да уплатом, по систему „колико ко може“ помогну породици преминулог Ивана. Са истом намером, у крају где је Иван живео, постављена је кутија за прикупљање помоћи за породицу којој је било потребно да сакупи 180.000 динара да би га сахранила како доликује.

До тог тренутка, његово тело је и даље било у капели, јер породица није имала новца да плати трошкове, чиме је туга била још већа.

„Поштовани у продавници „Папагај“ у Борчи, Ценатар 1, налази се кутија у којој се убацују паре за преминулог Ивана С. Његови немају пара да га сахране. Иван је 90-то годиште и умро је од можданог удара. Свака помоћ је добродошла“, гласила је порука која је синоћ објављена на страници „Група_ккбопс“

Убрзо након ове објаве, јавио се неко од његових познаника са новим информацијама. Прича о Ивану је ту постајала још тежа.

„Скупили су око 50.000 динара, купили дечку гардаробу за сахрану. За гробно место им траже 107. 000 динара плус капела мора да се плати за неких седам дана колико је тамо. Има само мајку која је болесна.“.

А затим, велико срце становника леве обале који и поред своје муке, још увек нису слепи за тугу и немоћ других којима је рука преко потребна.

Наиме, у нешто мање од 24 сата ангажовања, прикупљено је 203. 000 динара што је било довољно да се покојни Иван пристојно сахрани.

„Другари успели смо да прикупимо новац за сахрану нашег комшије Ивана и да се врати термин сахране за данас. Иван ће бити сахрањен у 13х на Новом гробљу. Скупљено је 203.000 динара што ће бити довољно да се измире трошкови око сахране и други трошкови који износе око 180.000 динара. Хвала свима пуно што сте делили, уплаћивали, давали подршку. Хвала што сте помогли око враћања термина сахране. Заједно можемо се. Иване, почивај у миру, и нека те анђели чувају“, наводи се у обавештењу странице која је објављено јутрос око осам часова.

Тамара Јелић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two × two =