Почетна » Извештај о паду хеликоптера у Тужилаштву, информације јавности у четвртак, најкасније петак

Извештај о паду хеликоптера у Тужилаштву, информације јавности у четвртак, најкасније петак

од admin
0 коментар

Министарство одбране саопштило да је извештај, према интерним војним правилима, тајна и да је предат тужилаштву, које треба да процени да ли је за јавност

БЕОГРАД – Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је данас да је примило извештај војне комисије о паду хеликоптера, који ће бити анализиран и о њему ће тужилаштво обавестити јавност у четвртак 2. априла, или најкасније у петак 3.априла.

Министарство одбране у понедељак је саопштило да је војна комисија за испитивање удеса хеликоптера Ми-17 завршила рад на испитивању узрока и околности пада летелице 13. марта увече код београдског аеродрома, и направило извештај који има око 500 страна, који је предало тужилаштву.

То је други извештај који је тужилаштво добило, јер је претходно комисија за утврђивање да ли је поштована прописана процедура у ангажовању хеликоптера, коју је формирао начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, 18. марта завршила свој извештај и предала га тужилаштву.

Иако је најавио да ће налази комисија бити доступни јавности, Министарство одбране је саопштило да је тај извештај, према интерним војним правилима, тајна и да је предат тужилаштву, које треба да процени да ли је за јавност.

Тужилаштво се од 19. марта о томе није изјашњавало, нити одговарало на новинарске захтеве, и данас је први пут саопштило да ће о извештају обавестити јавност, а остало је нејасно да ли ће то урадити са оба извештаја, или само са другим.

Повереник Родољуб Шабић поручио је Министарству одбране да се право јавности не може ограничавати подзаконским актима.

У паду хеликоптера, 13. марта у 22:31 сати, погинуло је седам особа – два пилота и два механичара, лекар анестезиолог и медицински техничар, као и беба од пет дана из Новог Пазара, коју је хеликоптер спашавао.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар