Почетна » Тужилаштво се нагодило са бившим начелником УКП-а: Због одавања службене тајне осуђен на седам месеци кућног затвора

Тужилаштво се нагодило са бившим начелником УКП-а: Због одавања службене тајне осуђен на седам месеци кућног затвора

од admin
0 коментар

 

Он је са Вишим јавним тужилаштвом у Београду закључио споразум о признању кривичног дела из члана 98 Закона о тајности података, који је потврдио суд.

Иначе, за ово дело, прописана је затворска казна у распону од три месеца до петнаест година.

Како је навела Ракочевић, окривљени је у потпуности признао извршење кривичног дела које му је стављено на терет и сагласио се са изрицањем казне затвора од седам месеци, која ће се, како је навела, извршити тако што ће је издржавати у просторијама у којима станује са електронским надзором.

Подсетимо, Милачић је ухапшен 12. фебруара.

Београдски медији су јавили да је ухапшен због злоупотребе службеног положаја, односно одавања службене тајне и да му је одређено задржавање до 48 сати.

У Тужилаштву за организовани криминал за Инсајдер су навели да привођење Миличића нема везе с хапшењем групе на чијем је челу Вељко Беливук због удруживања ради извршавања тешких кривичних дела међу којима су отмице и убиства.

Иначе, Милачић је у новембру 2020. године због постигнутих резултата у сузбијању криминалитета и расветљавању ликвидација унапређен у Службу за криминалистичко-обавештајне послове УКП МУП, преноси Н1.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар

20 − two =