Почетна ОсталоХроника Јуначине из Левијатана: Како је њих шест тукло једног

Јуначине из Левијатана: Како је њих шест тукло једног

од admin
0 коментар

 

Да су чланови групе “Левијатан” најобичнији насилници који под плаштом заштитника животиња туку људе, оправдавајући насиље и узимајући правду у своје руке мимо надлежних институција, показује нови пример њихове осионости.

По налогу Првог основног тужилаштва у Београду, а због сумње да су малтретирали и пребили оштећеног Бориса Миклуша, а потом га приморавали да на Фејсбуку упути извињење овој групи због раније остављених коментара, полиција је ухапсила шест припадника групе “Левијатан”.

Према наводима кривичне пријаве, осумњичени су 2. октобра на углу улица Милутина Ускоковића и Косте Абрашевића, у Београду, пресрели оштећеног М.Б. од кога су захтевали да, док га снимају камером телефона, изговори речи које су од њега тражили, што је М.Б. одбио. Услед јаког ударца у главу који му је отвореном шаком задао К.Б, оштећени је пао, а остали осумњичени су му онда рукама и ногама задали више удараца у пределу главе и тела упућујући му претње.

 

Ухапшени су К.Б, С.Н, П.М, Т.З, Б.М. и Л.У. Свима се на терет ставља кривично дело насилницко понашање према М.Б, а К.Б. се терети и за угрожавање сигурности М. Б.

У допуњеној изјави у Полицијској станици Звездара коју је Миклуш дао 6. октобра стоји да га је напала група која се представља као “Левијатан” и да је сазнао имена још две особе које су га претукле. Такође, приложио је и лекарски налаз у којем се наводи да је задобио лаке телесне повреде.

Миклуш је у допуни испричао и да је 4. октобра добио позив и да му је особа која га је позвала упутила претње да ће да га “одробија” уколико не направи видео снимак у којем се извињава за коментар који је објавио на “Фејсбуку” у вези деловања групе “Левијатан”.

“Мени је тај непознати момак рекао да овај разговор води са мном по налогу оснивача групе ‘Левијатан’ Павла Бихалија. Тај претећи разговор имам снимљен и исти ћу доставити полицији и тужилаштву”, рекао је у полицији Миклуш и додао да је имао још један позив дан касније када је требало да договори неке електричарске радове, али да сумња да су хтели да га претуку.

 

Миклуш је рекао и да је у страху, поготово за мајку и сестру које могу лако да нађу.

 

У међувремену, Први основни суд у Београду одредио је синоћ притвор једном од осумњичених, К.Б, док је одбио да притвор одреди осталој петорици који су били ухапшени због насилничког понашања према Миклушу. Портпарол суда Бојана Станковић прецизирала је за Тањуг да је судија за претходни поступак донео решење којим је према К.Б одредио притвор до 30 дана због постојања околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Улетање колима у мигрантски центар у Обреновцу

Филип Радовановић (23), такође члан “Левијатана”, ухапшен је почетком маја након што је у Обреновцу улетео колима у мигрантски центар у том граду. Он је 6. маја пробио ограду мигрантског центра у Обреновцу и све време емитовао пренос уживо на Фејсбуку. Након хапшења, на саслушању је тврдио да је то урадио јер су штићеници центра малтретирали његову девојку. Током истраге обављено је вештачење које је потврдило да је Радовановић био урачунљив у тренутку када је починио кривично дело насилничко понашање.

“Не желим да моју девојку нападају мигранти, не желим да гледам људе који не беже ни од чега у свом граду, не желим да их гледам, не желим муслиманску државу, не желим ово да трпим. Казна ће да буде велика, сигурно” викао је Филип док је возио.

Склопио је споразум о признању кривице са Основним тужилаштвом којим је осуђен на осам месеци затвора.

Недељу дана након инцидента, педесетак десничара, припадника покрета Левијатан, Четничке омладине и Националног корпуса, протестовало је испред мигрантског центра у Обреновцу.

 

Крађа пса

Портал Нова.рс извештавао је о још једном инциденту у којем су учествовали припадници “Левијатана” када су упали на посед ромске породице на Дорћолу од које су украли пса расе “стафорд”.

 

Против њих је поднета кривична пријава Првом основном тужулаштву које је наложило полицији да обави предистражне радње, што је истовремено била и последња јавна информација о овом инциденту, прецизније, није познато да ли су се припадници покрета “Левијатан” због овога суочили са истрагом или неком кривичном санкцијом.

Након писања нашег портала да је ромској породици Гарип покрет Левијатан отео пса и да је покренута истрага, јавио нам се Милан Лолић којем су, како је раније рекао, исте те силеџије отеле плаво-белог стафорда и чији је власник, како је рекао Лолић, Александар Буханац који је у том тренутку био други човек поменуте организације. Пса је добио у децембру 2017, а нестао је у априлу 2018. године.

Марко Радоњић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар