Почетна » „КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА АКВАПАРК НЕМА ЛЕКАРА?“ Родбина и пријатељи тинејџера који се удавио у Јакову ОГОРЧЕНА

„КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА АКВАПАРК НЕМА ЛЕКАРА?“ Родбина и пријатељи тинејџера који се удавио у Јакову ОГОРЧЕНА

од admin
0 коментар

Тинејџер Алекса Т. (17) утопио се у понедељак у „С клуб“ аквапарку у Јакову: заронио је, после пар минута пронађен је на дну базена, и након борбе за његов живот која је трајала сат и по времена, момак је преминуо. У његовој кући у Болечу затекли смо много уплаканих другова, другарица и чланова породице.

Алексина породица и његови пријатељи сматрају да није добио довољно добар лекарски третман.

– Страшно је да толики комплекс, који прима више од хиљаду људи, нема свог лекара за хитне ситуације. Спасилац може да пружи само прву помоћ. Хитна помоћ, и то под наводницима „хитна“, дошла је након скоро 40 минута, то је страшно – рекао је један од пријатеља страдалог младића.

Он се не слаже ни са наводима менаџера „С клуба“ да је на базену било скоро десет спасилаца.

Tačno mesto nesreće

Једна од другарица преминулог А. Т. која је кобног дана била са њим на базену, рекла је да је он јео чак три сата пре трагедије, те искључују могућност да се угушио храном. Такође, напоменула је да је крв почела да му излази из уста када „су му лекари гурали неке цевчице у уста“. Девојка је напоменула и да није ускакао у воду, те узрок трагедије засигурно није последица ударца.

Алексин млађи брат рекао је да је невероватно то што се догодило, јер је Алекса могао да прерони читав базен без напора.

Silić u razgovoru sa novinarima

Сви су се сложили око тога да је страдали момак, који је био ученик школе „Техноарт“, био сјајан дечко кога су сви волели, који се стално шалио. Породица и пријатељи су у шоку и неверици да је он могао да се утопи, имајући у виду да је био одличан пливач, али и потпуно здрав и у одличној кондицији. Главни циљ им је, кажу, да сазнају шта је узрок ове трагедије.

– Био је стварно добар дечко, мислим да никад чак ни с часа није побегао – рекао је један од његових другова.

Није се нагутао воде?

Менаџер „С клуба“, Милош Силић рекао је за „Блиц“ да је био присутан док су Алекси примењивали реанимацију и да дечак није имао много воде у плућима, али да му је из носа и уста цурила крв. Навео је и да је у тренутку несреће десет спасилаца притекло у помоћ.

М.М.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар