Почетна ОсталоХроника Колувија: Рекли су ми да зовем Стефановића док још могу

Колувија: Рекли су ми да зовем Стефановића док још могу

од admin
0 коментар

 Он је најпре истакао да је тог дана, када је приведен, кренуо у Македонију на састанак с битним клијентом, те да је због тога променио аутомобил “шкоду” за “ауди”, а све то како би показао свој статус.

“Ненамерно смо тада изашли из моје гараже на други излаз. Кренули смо ка ауто-путу, где су два аутомобила, БМW и ауди, ишли у левој траци, споро, као да неког чекају. Убрзо смо на путу прошли поред БМW-а и видео сам да се особа, која је седела у њему, изненадила кад нас је видела и упрла прстом у нас. Потом смо заустављени, иза нас је стао сиви ауди, а испред БМW. Показали су да имају пиштоље и значке око врата и претресли су нас. Мене је претресао Милан Исаков, а међу полицајцима је био и инспектор Слободан Миленковић. Миленковић је након претреса рекао да нам ставе лисице на руке и одвели су нас у станицу”, рекао је Колувија и додао:

“Кад смо дошли у станицу, полицајци су били доста непријатни, малтене су се подсмевали и имали су неке интерне форе између себе. У једном тренутку. један од присутних полицајаца рекао ми је да зовем Небојшу Стефановића док још могу. Не знам шта је то требало да значи, ја нисам пријатељ с њим”, рекао је Колувија.

Како је истакао, у станицу је потом дошао још један инспектор, који је рекао да је њега лично звао Небојша Стефановић, актуелни министар одбране, а који се у тренутку откривања афере “Јовањица” налазио на месту министра полиције.

“Такође, током једног од разговора између полицајаца у станици чуо сам да су рекли и да ће неко морати да одговора за ову глупост, али не знам на шта су мислили”, додао је Колувија.

Колувија се потом осврнуо и на то када су га одвели на пољопривредно газдинство “Јовањица”, током полицијског претреса.

“Убрзо се тамо и тужитељка појавила, а мене су само одједном зграбили и одвели у просторију на самом крају имања, у мушку свлачионицу, само да ме тужитељка не нађе”, рекао је он.

Првооптужени Колувија је током изношење одбране истакао да је током саслушања у полицији упитан за политичаре и функционере Српске напредне странке (СНС) Зорана Бабића и Александра Вулина, актуелног министра унутрашњих послова.

“Показивали су ми у полицији слику Зорана Бабића и питали да ли га знам, као и шта је радио на имању, на шта сам ја рекао да га нисам знао пре обиласка имања и да је дошао тада да га обиђе. После су ми показивали слику Александра Вулина и питали ме шта петљам с њим, а чинило ми се као да је инспектор добијао инструкције преко телефона шта да ме пита. Рекао сам да је дошао јер смо ми преко Бироа тражили сезонске раднике”, рекао је Колувија.

Како је додао, тада су га упитали и за Безбедносно-информативну агенцију.

“Питали су ме и шта ја петљам с њима. Помињали су директора БИА и да ли ја њему носим паре. Потом је у просторију ушао и инспектор Слободан Миленковић, а питали су ме и како је начелник београдског центра за безбедност знао за мене и тражио да са мном разговара. Убрзо је Миленковић добио позив или поруку, не могу да се сетим и шапнуо Душан Митићу, који је највише питања постављао, да је тужилац Саша Дрецун испред канцеларије и да треба да идем с њим”, рекао је Колувија.

Колувија у својој одбрани тврди и да му је поменути Митић, иначе начелник оперативе у МУП, нудио да сарађује са полицијом, да постане њихов сарадник и да призна да је радио са Андрејом Вучићем и Звонком Веселиновићем. Првооптужени је истакао и да није хтео да пристане да лажно сведочи против против Андреја Вучића.

Између осталог, он је изразио сумњу и у то да је информацију о његовом хапшењу имао народни посланик Мирослав Алексић и то чак и пре његове сестре, алудирајући на то да је јасно да му је цела афера монтирана и то политички.

Кум Дрецуна ургирао да добије случај

Колувија је приликом изношења одбране истакао и да добио сазнања да је тужилац у овом поступку, Саша Дрецун, овај случај добио након што је његов кум, иначе директор регионалног центра БИА, ургирао. Како је истакао, овај предмет је на поступање додељен заменику тужиоца Саши Дрецуну, који је недавно из Вишег јавног тужилаштва у Београду упућен у Тужилаштво за организовани криминал.

Тања Миловановић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар