Почетна » Кривци су И ДАЉЕ међу живима: 200 дана истражују пад хеликоптера

Кривци су И ДАЉЕ међу живима: 200 дана истражују пад хеликоптера

од admin
0 коментар

Београд – Двеста дана након пада хеликоптера Војске Србије, у којем је погинуло седам особа, случај је и даље у предистражној фази у београдском Вишем тужилаштву.

Тек након званичног окончања ове фазе, која законом није временски ограничена, биће познато да ли у овој несрећи има елемента кривичног дела и да ли ће се и ко наћи у центру наредне фазе, односно истраге.

Одговор на питање “Блица” зашто предистрага толико дуго траје изостао је јуче из тужилаштва.

Тужилаштво је раније саопштило да део одговорности сноси и један број активних припадника Војске

– Још увек се прикупљају информације и врши оцена и упознавање тужиоца са садржином изјава које су узете од особа са којима су обављани разговори, као и анализа прикупљеног материјала. То такође значи да, с обзиром на то да предистражни поступак није завршен, још се увек не може говорити о постојању кривичног дела и евентуалним осумњиченим – казала је за “Блиц” Татјана Секулић, портпарол Вишег тужилаштва.

Она је додала да се информације о случају не могу износити у јавности.

Тужилаштво је раније саопштило да део одговорности сноси и један број активних припадника Војске, али да има и индиција за евентуалну одговорност контролора лета.
Поред пилота мајора Омера Мехића, погинули су и капетан Милован Ђукарић, механичари заставници Небојша Драјић и Иван Миладиновић, лекар Џевад Љајић и техничар Мирослав Веселиновић, као и петодневно новорођенче.

Мехић крив по војној комисији

Подсетимо, на основу извештаја две војне комисије за истрагу о узроцима пада хеликоптера, Тужилаштво је саопштило да одговорност за трагедију у Сурчину примарно сноси пилот Омер Мехић. Како је наведено, у његовој крви и крви летача техничара откривено је присуство алкохола.

И.М.    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар