Почетна » „КРИВИ СУ, ВРАТИЛИ СУ МИ ДЕЦУ У САНДУЦИМА“ Вапај мајке страдалих дечака на Сребрном језеру

„КРИВИ СУ, ВРАТИЛИ СУ МИ ДЕЦУ У САНДУЦИМА“ Вапај мајке страдалих дечака на Сребрном језеру

од admin
0 коментар

У породичној кући породице Петровић у селу Трска код Раче јуче су допремљени ковчези дечака. Мајка Сања није штедела речи огорчења на одговорне, којима је са пуно поверења дала своја два једина сина у руке.

– За све екскурзије, излете и било каква путовања плаћала сам осигурање за децу. Сада их питам – како су их чували? Из куће сам синове испратила живе и здраве. Вратили су се у мртвачким ковчезима. Директор школе је за мене крив. Питам се како је дозволио себи да седне да пије пиће, а да пусти децу да шетају стотинак метара даље. Питам се и ко је деци, за коју се види да су малолетна, смео да изнајми педалине без надзора старијих, без појасева за спасавање и то ван купалишне сезоне, када нема спасилаца на плажи – кроз сузе пита Сања Петровић.

Она је шокирана и чињеницом да јој ни директор ни тренер нису изјавили саучешће нити послали бар телеграм.

 Фото: Владимир Живојиновић / РАС Србија Очајан отац дечака страдалих на Сребрном језеру

Фото: Владимир Живојиновић / РАС Србија Очајан отац дечака страдалих на Сребрном језеру

Како каже, долазили су сви осим њих двојице. У ОШ „Карађорђе“ данас су скраћени часови, како би ученици могли да испрате на вечни починак своје настрадале вршњаке. Дечаци ће бити сахрањени на сеоском гробљу.

Ухапшени директор, тренер и изнајмљивачи педалина

 Фото: Небојша Раус / РАС Србија Директор Зоран Јовановић

Фото: Небојша Раус / РАС Србија Директор Зоран Јовановић

Директор ОШ „Карађорђе“ из Раче, тренер школског фудбалског клуба и власници педалина ухапшени су јуче због смрти Николе (14) и Стефана Петровића (13).

Због сумње да су одговорни за смрт браће из Крагујевачке Раче, која су се у недељу утопила у Сребрном језеру код Великог Градишта, припадници МУП-а јуче су ухапсили директора школе Зорана Јовановића, тренера Младена Глишића и брачни пар из Ниша Драгана (65) и Миланку Станковић (64), који на језеру изнајмљују педалине.

Дечаци су у Градишту били на фудбалској утакмици и по повратку су свратили на језеро, где су изнајмили педалине. Старији Стефан је покушао да пређе са једне на другу, оклизнуо се и упао у воду, а Никола је скочио за њим да га спасе.

Станковићи на педалине без контроле пуштали саму децу

Да су се сличне ситуације и раније догађале на Сребрном језеру у случају брачног пара Станковић, за „Блиц“ су јуче открили револтирани грађани Градишта. Станковић је пре само две недеље у прилогу за једну телевизију изјавио да „педалине изнајмљују за петоро-шесторо деце, по цени од по 500 динара“.

– По правилнику, у педалини сме да буде највише четворо, од којих макар један мора бити пунолетан, а сви морају имати спасилачке прслуке, што га није занимало. Деца су редовно ишла сама на педалину, као и тог дана – кажу грађани.

 

Небојша Радишић , Михаило Јовићевић ,Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар