Почетна » Лекари потврдили: Тијанин убица није луд, враћа се у затвор! Отац Игор: Пролонгира се наша агонија

Лекари потврдили: Тијанин убица није луд, враћа се у затвор! Отац Игор: Пролонгира се наша агонија

од admin
0 коментар

Драган Ђурић, убица Тијане Јурић, у понедељак је из Специјалне затворске болнице у Београду враћен у затворску ћелију у Суботици јер је неуропсихијатријско вештачење показало да нема знакова никакве душевне болести

ДРАГАН Ђурић (35), месар из Сурчина, убица Тијане Јурић (15), у понедељак је из Специјалне затворске болнице у Београду враћен у затворску ћелију у Суботици јер је неуропсихијатријско вештачење показало да нема знакова никакве душевне болести. Лекари су констатовали да Ђурић, који се терети за монструозно убиство тинејџерке, нема психичких проблема и да може да прати даља суђења.

– Ђурић се претходних дана у посебној соби за вештачење у затворској болници понашао сасвим нормално. Лекарима се жалио само на две ствари – да не може да се сети имена и изгледа свог адвоката. Међутим, тим лекара се сложио да Ђурић није психички болестан. Када су му то саопштили, он је то мирно прихватио – каже извор .

Игор Јурић, отац убијене Тијане Јурић, након суђења је изјавио да је огорчен због прекида суђења.

– Мислим да је Ђурић глуп, а не душевно болестан. Све ово је веома болно за моју породицу, а сада се наша агонија пролонгира – рекао је тада Игор.

Ђурић је на суђењу 22. априла судији рекао да се лоше осећа, да ништа не памти и да зна само да је у суду у Суботици. Тада је тврдио и да не препознаје свог адвоката.

– Губим памћење. Пијем лекове, не знам које и колико. Разумео сам оптужницу и жао ми је – рекао је тада Ђурић и додао да ће се бранити ћутањем.

На захтев његовог београдског адвоката Виктора Гостиљца, који је изјавио да га Ђурић није препознао, па је морао личном картом да доказује ко је, веће Вишег суда у Суботици прекинуло је главни претрес и одредило ново психијатријско вештачење да би се утврдило да ли окривљени може да прати суђење.

Ђурић, који је у судницу тада доведен уз јако обезбеђење, до сада је три пута испитиван, два пута у полицији и једном у Вишем јавном тужилаштву, а његов бранилац тражио је издвајање два записника јер је оценио да оптуженом пре давања исказа нису прочитана права.

Психијатри и вештаци су пре само неколико месеци установили да је Ђурић урачунљив и способан да прати процес.

ХТЕО ДА ЈЕ СИЛУЈЕ, ПА ЈЕ УДАВИО:Тијана Јурић из Суботице нестала је 26. јула 2014. око 20 минута након поноћи, у Бајмоку, где је била код бабе и деде. Ђурић ју је те ноћи пратио, а затим ударио аутомобилом и отео. Крвнички ју је тукао, покушао да је силује, а затим ју је удавио. После 13 дана потраге, Тијанино тело пронађено је закопано у околини Сомбора.

Новости

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар