Почетна » „ЉУБИ ГА ТАТА“ С ким је председников син навијао

„ЉУБИ ГА ТАТА“ С ким је председников син навијао

од admin
0 коментар

Син председника Србије Александра Вучића Данило Вучић усликан је пре три дана на стадиону у руском граду Самари током утакмице Србија – Костарика у друштву навијача међу којима су новинари КРИК-а препознали оне из екипе убијеног Александра Станковића званог Сале Мутави. Против њих вођени су поступци за различита кривична дела.

Фотографија са светског првенства у фудбалу на којој син председника Данило Вучић навија са особама из криминогене средине појавила се јуче на навијачким форумима, порталима и друштвеним мрежама и изазвала бројне коментаре.

Ова слика изгледа као замрзнути кадар са снимка утакмице. Новинари КРИК-а пронашли су још једну фотографију новинске агенције „Асошијетед Прес“ на којој се види иста група навијача.

Фотографије приказују Данила Вучића како навија у групи људи, међу којима су новинари препознали тројицу навијача из екипе убијеног Александра Станковића, познатијег као Сале Мутави. Сви су обучени у исте мајице са исцртаним Косовом и натписом „Нема предаје“, хуманитарне организације „Срби за Србе“.

На слици са стадиона, трећи здесна који се ногама ослања на шипку је Александар Видојевић, како су препознали новинари. Он је члан скупштине фудбалског клуба Партизана као представник навијача. Видојевић је данас један од утицајнијих у екипи коју након Станковићевог убиства, предводи његов најближи сарадник Вељко Беливук.

Александар Видојевић и Александар Станковић

Видојевић је водио навијање на утакмици Партизан – Чукарички у априлу ове године када је група Партизанових навијача истерала припаднике Жандармерије са јужне трибине.

Против њега вођени су поступци за насилничко понашање на утакмици, разбојништво и недозвољено ношење оружја, речено је КРИК-у из више београдских тужилаштава. Пријава, за насиље на утакмици, је одбачена.

Одмах иза Видојевића са десне стране, са качкетом, стоји Борис Карапанџић, препознали су новинари. Он је осуђиван због трговине дрогом, држање оружја, као и демолирања кафића „Холивуд“ у власништву бившег вође навијача Александра Вавића на Карабурми 2013.

 

 

 

Борис Карапанџић, Александар Станковић и Вељко Беливук

Новинари КРИК-а редовно су Карапанџића виђали на суђења Вељку Беливуку, како га бодри из публике. Беливуку се судило за помагање у убиству, али је ослобођен у мају ове године.

Први слева, са рукама у ваздуху, је Немања Срећковић кога су новинари КРИК-а препознали по тетоважи са ликом Александра Станковића на левој мишици. Срећковић је био члан скупштине фудбалског клуба Партизан 2016, а није познато да ли је против њега вођен икакав поступак.

Новинари су покушали да сазнају и да ли Данило Вучић има обезбеђење које држава додељује.

По Закону о председнику републике, „чланове његовог домаћинства обезбеђују полиција, Војска Србије и други органи у складу са потребама председника републике“.

 

 

 

Александар Видојевић и Немања Срећковић

Министарство одбране до објављивања текста није одговорило на питања новинара КРИК-а о обезбеђењу председниковог сина.

Коментар у вези са фотографијама које су се појавиле у јавности није стигао ни од председника коме су питања упућена посредством саветнице за односе са јавношћу Сузане Васиљевић.

Ко је Сале Мутави

Александар Станковић Сале Мутави са својом навијачком групом „Јањичари“ постао је утицајан на јужној Партизановој трибини 2013. године. Пре тога, био је навијач супарничког клуба Црвена звезда.

Исте те године, осуђен је као вођа групе која је продавала дрогу, али никада није отишао у затвор. Суд му је чак 12 пута одложио служење затворске казне пошто је доносио лекарска уверења да је наводно лошег здравља, како је КРИК раније открио.

Шира јавност први пут је чула за њега у априлу 2016. године када су објављени снимци бруталног пребијања чланова обезбеђења директора Партизана Милоша Вазуре. На снимцима сигурносних камера видело се како двојица Станковићевих блиских сарадника ударају и шутирају обезбеђење, док он то посматра. Станковић је посматрао изблиза сцену, а потом је по одласку ногом докачио претученог човека.

Вељко Беливук и Александар Станковић

Двојица насилника су ухапшена, али не и Станковић. Тужилаштво га није ни позвало на разговор. На питање новинара зашто није покренут поступак против Станковића, премијер Александар Вучић рекао је да „тај један никога није пипнуо“.

Један из Станковићеве екипе Борко Аранитовић обезбеђивао је Вучићеву инаугурацију у јуну прошле године када је учествовао у насилном удаљавању новинара и грађана са скупа. Кривична пријава у овом случају је одбачена.

Станковић је убијен је у октобру те године. Са њим је у тренутку убиства био Милорад Ђурић, затворски чувар на годишњем одмору који је радио као његов телохранитељ.

У јавности су откривене и његове везе са Ненадом Вучковићев Вучком, припадником Жандармерије.

После Станковићевог убиства министар полиције Небојша Стефановић одржао је конференцију за новинаре на којој је најавио оштар одговор државе и рат мафији. До данас, међутим, ни Станковићево убиство није расветљено.

 

 

 

 

Бојана Павловић, Милица Војиновић, КРИК

Можда ти се свиди

Оставите коментар