Почетна » МАЈКА ДЕВОЈЧИЦЕ (8) КОЈУ ЈЕ СИЛОВАО КОМШИЈА (82): У сну плаче: „Немој, деда Љубо, боли ме”

МАЈКА ДЕВОЈЧИЦЕ (8) КОЈУ ЈЕ СИЛОВАО КОМШИЈА (82): У сну плаче: „Немој, деда Љубо, боли ме”

од admin
0 коментар

„Повукао ме је за руку и увео ме у собу. Хтела сам да идем, али ме је он свукао и гурнуо ми прст. Ја сам се уплашила и почела да плачем“. Овим речима је девојчица А. Т. (8) из једног села у околини Ниша описала на који начин ју је у својој кући сексуално злостављао комшија Љубомир Д. (82), против кога је у Вишем суду у Нишу покренута истрага.

Незапамћен случај сексуалног злостављања десио се 23. јула. Након што је у Заводу за судску медицину утврђено да девојчица има повреде на гениталијама, Љубомиру је 26. јула одређен притвор.

– Ишла је тог дана да ми купи цигарете и вратила се. После је опет изашла, није ми ни рекла где иде. Њен полубрат А. Т. (11) отишао је да је потражи. Били су код комшије Љубе, код кога су раније брали шљиве. По подне сам је срела на улици. Рекла је: „Мама, имам нешто да ти кажем, али не могу овде на улици да нам се не смеју људи“. Када смо ушли у кућу, рекла ми је шта се десило и да осећа пецкање када иде у WЦ. Скинула сам је и видела мало крви на полном органу, гаћицама и кратким панталонама. Отишли смо код докторке у селу, која је позвала полицију. Предали смо јој и девојчицину гардеробу – прича Маја А. (33), девојчицина мајка. Она каже да дете од тада има трауматичне снове.

„И другу ћерку ми је спопадао“: Девојчицина мајка, Фото: Бранко Јаначковић

– Од тада се плаши, трза се у сну. Чула сам је како у сну прича: „Немој, деда Љубо, мене то боли. Има мајка да ме бије. Боли, боли, пусти ме”. И сада не сме да изађе из куће. Не пуштам је више нигде да иде сама, само накратко, до центра села и назад. Кад сам отишла до њега и питала га како га није срамота тако нешто да ради детету и да имам црно на бело шта јој је урадио, он је рекао да то није истина. А раније је покушавао и мојој другој ћеркици и пасторки исто тако да ради – тврди Маја А.

Комшије из села подељене су око тога да ли је Љубомир Д. починио дело које му се ставља на терет.
– Ма нема шансе, он то сигурно није урадио. Па они стално иду код њега у кућу. Причало се да су му нестале паре од пензије из куће и да је он то пријавио полицији, па ме не би чудило да је ово намештаљка због тога. Већ 30 година знам човека и његову породицу, његова жена нам је била као мајка у селу, дивни људи – причају комшије, молећи да им се не помиње име.

Бранио се да је девојчица пила пиво?!

Осумњичени Љубомир се, како незванично сазнајемо, након привођења бранио да није учинио ништа од онога што му се ставља на терет. Он је, наводно, изјавио да је девојчица попила чашу пива, што негирају мајка и девојчицин полубрат А. Т. (11), који је непосредно пре трауматичног догађаја био у кући. Наиме, дечака је Љубомир послао по пиво, тако да је у кући остао сам са девојчицом.

 

Б.Јаначковић, Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар