Почетна » Мобилним телефоном активирали ауто-бомбу

Мобилним телефоном активирали ауто-бомбу

од admin
0 коментар

Владимир Каран, који је повређен у jaкoj експлозији аутомобила на Бановом брду, и даље у тешком стању. Саслушавају се пријатељи и сарадници жртве

ПОЛИЦИЈА је у четвртак саслушавала пријатеље и пословне сараднике Владимира Карана (46), власника фирме за компјутере и рачунарску опрему, који је у среду тешко рањен у детонацији експлозивне направе постављене испод његовог аутомобила. Из њихових изјава покушаће да се пронађе правац истраге и мотив, како би се наручиоци и починиоци ухапсили.

Караново здравствено стање је и даље тешко и лекари, за сада, не желе да прогнозирају исход његовог опоравка. Поломљене су му десна бутна кост и мала карлица, а тешке опекотине захватиле су велики део тела. Свестан је и разговара, али га полиција, по савету лекара, још није испитала. Чека се да се још мало опорави.

– Он је човек близак разним криминалним екипама у граду – наводи извор „Новости“. – Помињан је као неко ко чини тешка кривична дела, па и да тргује наркотицима, али против њега полиција није подносила такве кривичне пријаве. Има га у разним „причама“ и све се то сада истражује.

Према незваничним информацијама, Караново име се доводи у везу и са неким људима, који су били мета професионалних убица. Полиција истражује сада да ли он има везе, и какве, са свим тим дешавањима.

Под Каранов џип постављен је, према првим информацијама, пластични експлозив који је активиран даљински, највероватније мобилним телефоном. Сасвим је могуће и да је злочинац у непосредној близини чекао најпогоднији моменат да га позове одређени број и тако активира паклену направу. То је учињено у тренутку када је мета покренула „бмв икс 5“ и кренула са Бановог брда ка центру Београда.

Силина детонације га је буквално катапултирала из возила два метра даље. Са тешким повредама превезен је на Војно-медицинску академију (ВМА), где је одмах оперисан. Поред њега повређена су и два младића. Један је задобио опекотине док је Карану пружао помоћ, док је други повређен када га је један део експлодираног џипа погодио у ногу.

Е. Х.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eleven + fourteen =