Почетна ОсталоХроника МОНСТРУОЗНО Штене стезао жицом скоро до смрти па га бацио на депонију

МОНСТРУОЗНО Штене стезао жицом скоро до смрти па га бацио на депонију

од admin
0 коментар

Ово може да уради само монструм! Штене старо око пет месеци, са жицом стегнутом око стомака до те мере да му је малтене пресекла тело, пронађено је минулог викенда на депонији у Борчи, на путу за Црвенку. Упозоравамо да фотографије које следе у тексту могу бити узнемирујуће.

Симпатична женка мешанца била је измучена и изгладнела али је имала среће да су је нашли прави љубитељи животиња који су јој одмах указали помоћ и спасили је.

– Дошла сам на депонију да обиђем старог вучјака са скоро непокретним ногама кога су власници одбацили, да му донесем хране и воде, када сам случајно угледала штене које је било склупчано у неком шуту. Призор који сам тад видела запамтићу целог живота јер је имао жицу затегнуту око стомака са отвореном крвавом раном која је била језива. Ветеринар др Андрија Николић је одмах дошао и на лицу места смо му скинули жицу. Тада смо установили да је неко брутално, силоватељски увртао жицу до те мере да му се усекла у стомак – каже Надица Максимовић Грковић која је спасила симпатичну женкицу од сигурне смрти.

Штене је било преплашено и једва да је давало знаке живота. Ветеринар је ставио пса у свој ауто и одвезао га у своју амбуланту где му је дао све потребне терапије и окупао га.

– Ветеринар се одазвао без икакве новчане надокнаде за сваку интервенцију која је била потребна. Штене се сад опоравља, лепо једе и с обзиром на то што је преживело, мирно је и умиљато. Пронашли смо и породицу која ће га удомити. Др Николић још увек брине о њему док не стигне породица која жели да га усвоји – прича Надица.

Остаје још увек непознато какав је болестан ум могао да се на овај начин иживљава над беспомоћним штенетом.

– Овакво мучење над животињом није могао да осмисли психички здрава особа јер је жица на телу пса била до те мере стегнута да је једва пресечена и скинута. Иначе та депонија која је ту направљена послужује за свакодневно многобројно избацивање штенади, старих куца болесних а овај пример је доказ да се ту неко иживљава крволочно на беспомоћним куцама, додаје она.

Др Николић: Жица је штенету чак урасла у ткиво

– Неко је везао жицу псу око тела, стегао је и он је растао са том жицом која му је створила страшне ране. Са једне стране жица је била чак урасла у ткиво тако да смо је једва скинули. Пас је сада добро и лепо се опоравља. Биће још неки дан код мене а онда иде у породицу која се јавила да га удоми, каже др Николић за „Блиц“.

Удомљен и непокретни вучјак

Вучјак кога је Надица нашла на депонији непокретног, нашао је нови дом. У уторак иде у Шабац код једне породице која га жели и тако старог и хендикепираног.

Бранко Јаначковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар