Почетна » НИКО ЈЕ НЕЋЕ: Муке мештана са оболелом старицом из Бегаљице

НИКО ЈЕ НЕЋЕ: Муке мештана са оболелом старицом из Бегаљице

од admin
0 коментар

 Према информацијама Жиг инфа, Ж.Е из Бегаљице би требало да буде под 24. часовним надзором у установи затвореног типа, а за њено збрињавање је надлежан Центар за социјални рад у Гроцкој. Међутим, Ж.Е још увек није смештена у такву установу, те задаје бројне главобоље, како мештанима, тако полицији и Хитној помоћи.

Према сведочењу мештана Бегаљице, не ретко се дешава да Ж.Е у центру овог места полива људе са водом, улази у радње из којих не жели да изађе, као и да је временом постала агресивна. 

-Зна да се скине потпуна гола и да малтретира људе по центру Бегаљице. Служи се разноразним начинима како би људе провоцирала. Полиција дође на наш позив, али је не задржи већ се Ж.Е врати поново. Највећи проблем представља што се у центру Бегаљице налази и Основна школа, те су родитељи уплашени за безбедност своје деце. Дешава се да  деца не смеју да напусте школско двориште, како би се вратили својим кућама јер се плаше Ж.Е. Нико не зна ни где јој је син, а Центар за социјални рад у Гроцкој никако да реши овај проблем, каже једна мештанка Бегаљице за Жиг инфо.

Наша редакција се уверила да ова госпођа улази и у кафиће по Гроцкој, као и да узнемирава људе  у овом месту. При  уласку у један локал у Гроцкој, радница је покушала да је избаци из истог, али се Ж.Е упорно враћала. Дошло је и до физичког контакта са радницом, јер је Ж.Е била агресивна у намери да остане у локалу.

Наши извори из полиције кажу да су они немоћни да било шта ураде поводом проблема са Ж.Е из Бегаљице.

-Ми увек изађемо на позив грађана, међутим не можемо ништа да урадимо. Са клинике „Др Лаза Лазаревић“ нам је стигао допис да она није за њихову установу, већ да јој је потребан 24. часовни надзор у установи затвореног типа, као и да је за њу надлежан Центар за социјални рад у Гроцкој. Заиста, госпођа живи у врло тешким условима. Кућа јој је без прозора, врата, струје, намештаја, мислим да тамо ни пас не би живио. Често Ж.Е зна да дође и у полицијску станицу у Гроцкој у касним ноћним сатима. Нахранимо је и оставимо да се угреје, али то је све што ми можемо. Једноставно, Центар за социјални рад у Гроцкој ништа не предузима како би јој пружио адекватну негу. Дешава се и да Хитна помоћ неће да изађе на позив поводом Ж.Е из Бегаљице. Врзино коло из којег никако да изађемо, а за који је одговоран Центар за социјални рад који упорно избегава да реши овај  проблем, наводе наши извори из Полиције у Гроцкој.

Мештани Бегаљице, са којима смо разговарали не знају више коме да се обрате. Сложни су у томе, да се Ж.Е  здравље погоршава и да постаје све агресивнија. Како истичу, врло се лако може десити да ова старица једноставно излети пред нечији ауто, да погине или се тешко повреди. Страх их је, како наводе, да ће због тога што Центар за социјални рад у Гроцкој не реагује и не збрињава њихову мештанку, неко невин одговарати. 

 

За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Илустрација (Бета)

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар