Почетна » Након паљења: Сад немам како да прехраним породицу

Након паљења: Сад немам како да прехраним породицу

Возач комбија Игор Грујић

од Жељко Маторчевић
0 коментар

„Трагедија је, хвала Богу, избегнута, сви смо сачували живе главе и то је најважније, али ја сад морам да наставим да живим, а немам основно средство за рад“, прича за Нова.рс Игор Грујић, возач комбија, који су прошле суботе хулигани напали и спалили. Напад на комби у коме је било осморо младих из околине Крагујевца који су се враћали са дербија, догодио се у суботу око 22.15 на путу Младеновац -Топола.

Возач Игор Грујић (45) и осморо младих путника, успели су у последњим секундама да изађу из комбија који су хулигани напали бакљама. Игор каже да је ‘‘за длаку‘‘ избегнута трагедија и да се одмах после њиховог изласка, комби претворио у буктињу. Пет дана после стравичних и трауматичних сцена, Игор каже да су му слике преплашене деце и запаљног

комбија још увек у глави, те да ноћу не може да спава. Каже и да нема никакве информације у вези са исттрагом, да га нико од надлежних из служби које су кобне ноћи обавиле увиђај није звао, нити зна било какве информације да ли је полиција на трагу почиониоцима. Додаје и да је ангажовао адвоката и да ће невезано са истрагом по службеној дужности, покренути тужбу

против НН лица.

„Волео бих да се открију кривци, а не да се све заврши само на овоме – спаљено возило, не зна се ко га је запалио и ником ништа. Ја сам сад у великом проблему, уништено ми је основно средство за рад. Од тога прехрањујем породицу, супруга не ради и имам двоје деце која иду у школу“, забринут је он.

Прича и да му је ‘‘велика мука и туга‘‘ када види олупину од комбија који је прошле године увезао из иностранства и уз помоћ кога је, како каже, тек сада почео ‘‘да стаје на ноге‘‘, после две године короне.

„Комби је био у одличном стању, купио сам га баш због тога да бих имао боље клијенте. Сарађивао сам са хотелима, превозио путнике од аеродрома и назад, мање групе возио на семинаре у иностранство и таман сам мало почео да се опорављам после короне када уопште није било посла и сад се ово десило. Ја имам малу породичну фирму за превоз и тај комби је издржавао целу породицу. Имао сам и неке уговорене вожње, које сам сада пребацио другим превозницима. Без овог комбија сам буквално остао без основног средства за рад и не знам шта и како даље“, прича он.

Игор Грујић Фото: Александра Петровић/Нова.рс

Игору су у пожару изгорела и сва лична документа, па наводи да сада има само потврду да је предао захтев за нову личну карту и да још увек не може да ‘‘иде по банкама‘‘, како би видео да ли испуњава услове за неки кредит.

„Прегураћу некако до краја месеца, а дугорочно не знам шта све може да се деси. Сва деца у возилу и ја били смо осигурани, као и возило, али не знам колико ће све те процедуре да трају и када ће ми бити исплаћена штета за возило. То је био ‘рено трафик‘‘, ја сам га платио 7.000 евра, али не знам да ли ћу толико добити од осигурања. Ово је тренутно ситуација у којој ништа не знам и тек треба да пролазим кроз све процедуре, а за то време, моја породица и ја смо без прихода“, жали се овај превозник.

‘‘Не кривим никога, али ми треба помоћ‘‘

У нападу који су извршиле непознате особе, Игор Грујић остао је без приватне својине и средства за рад. Фотографије остатака комбија сведоче о размерама пожара у коме је изгорело све што је запаљиво и што може да готри, а остала само метална олупина. Игор за Нова.рс каже да не криви никога због напада, јер су он и његов путници остали живи и прошли са лакшим повредама, али у очају прича да не зна на која врата да закуца, како би му неко помогао.

„То што нам се десило, није могло да се контролише. Живи смо, али ја сада морам да идем даље и потребна ми је помоћ да останем у послу. Питам се, да ли постоји нека државна или градска служба, било ко, ко би могао привремено да ми помогне и уступи неко возило? За мене би спас био уколико би ми неко позајмио комби, да могу да испоштујем клијенте са којима имам уговорену сарадњу и тако прехраним породицу. Не на дужи рок, само приивремено, док се не снађем и док не подигнем неки кредит“, у очају прича Игор, иначе отац двоје деце.

Деца из комбија иду код психијатра и пију лекове

Игор каже да се редовно чује са младиим путницима, са којима је кобне ноћи избегао трагедију. Прича, да се физички сви добро осећају, али да због трауме пију лекове.

„Тек сада нас је све стигло, и децу и мене. Постали смо свесни шта нам се десило и шта је све могло да се деси. Деца још не могу да се смире, имају трауме, не могу да спавају, били су код психијатра и добили су терапију и сада пију таблете“, испричао је возач.

Подсетимо, комби са осморо младих из једног села код Крагујевца, међу којима је била и једна девојка, напала је група од око 15 мушкараца са капуљачама на глави, за које се сумња да су навијачи. Млади су се враћали са дерби утакмице, а на себи нису имали никакве спортске ознаке, нити су припадници неке навијачке групе. Хулигани су их на излазу из Младеновца сатерали у клинч, блокирали им сва врата, полупали прозоре и убацили упаљене бакље у комби.

Александра Петровић, Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар